En Düşük Emekli Maaşları 10 Bin Liraya Yükseltilmişti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, en düşük emekli maaşlarını 10 bin liraya yükseltme kararı almıştı. Ancak, kök maaşı 10 bin liranın altında olan emekliler için açıklanan enflasyon rakamlarıyla birlikte yeni artışlar gündemde.

Kök Maaşlarında Artış Nasıl Hesaplanacak?

SSK ve Bağ-Kur emeklileri için kök maaşın nasıl hesaplanacağına dair detaylar paylaşıldı. Emekliler, e-Devlet üzerinden giriş yaparak kök maaşlarını hesaplayabilecekler. SSK emeklileri için "4A Emekli Aylığı", Bağ-Kur emeklileri için ise "4B Emekli Aylığı" araması yapmaları gerekecek.

Kök Maaş Hesaplama Yöntemi

Eski Kimlik ve Ehliyetler Yıl Sonuna Kadar Yenilenmeli;Trabzon İl Nüfus Müdürü Ertuğrul Atalı'dan Önemli Uyarı Eski Kimlik ve Ehliyetler Yıl Sonuna Kadar Yenilenmeli;Trabzon İl Nüfus Müdürü Ertuğrul Atalı'dan Önemli Uyarı

Emekliler, e-Devlet üzerinden kök maaşlarını hesaplamak için belirli adımları izlemeleri gerekecek. SSK emeklileri için "5510 Ek 19 Miktarı" rakamını, Bağ-Kur emeklileri için ise "Ek Madde 19 İntibak Fark Tutarı" rakamını 10 bin liradan çıkararak kök maaşlarını öğrenebilecekler.

TAKA/HABER MERKEZİ

Editör: Birol Sancak