Kızılay kurban bedellerini açıkladı! Kızılay kurban bedellerini açıkladı!

Emekliler, dul ve yetimler için beklenen ikramiye artışıyla ilgili heyecan dorukta. Mart sonuna kadar emeklilik başvurusu yapacak olanlar çift ikramiyeden yararlanabilecek. Ancak hangi formülle ne kadar ikramiye alacakları merak konusu.

İkramiyede beklenen artış oranı yüzde 49.25 ile yüzde 150 arasında değişiyor. Halihazırda 2 bin lira olan ikramiye, Ocak zammı oranı olan yüzde 49.25 artışla 3 bin liraya, yüzde 150 artışla ise 5 bin liraya yükselecek. Bu durumda, emekliler mevcut durumda 2 bayramda toplam 4 bin lira alırken, artış tahminlerine göre bu tutar 6 bin ile 10 bin lira aralığına çıkacak.

Dul ve yetimler de artıştan nasibini alacak. Mevcut tutara göre aylık oranı yüzde 75 olanlar bin 500, yüzde 50 olanlar bin, yüzde 25 olanlar ise 500 lira ikramiye alıyor.

İkramiyede yaşanacak artışlarla ilgili çeşitli formüller de bulunuyor. Eğer ikramiye tutarı 3 bin liraya çıkarsa, aylık oranı yüzde 75 olanlara 2 bin 250, yüzde 50 olanlara bin 500, yüzde 25 olanlara ise 750 lira ikramiye ödenecek.

Emeklilik ikramiyesi için yasal düzenleme yapılması gerekiyor. Bu nedenle, düzenleme Şubat ayı sonunda ya da en geç Mart ayında Meclis'e taşınarak yasalaştırılacak. İlk ikramiye ödemesi ise Nisan ayında gerçekleşecek.
TAKA/TUNCAY UÇKUN

Editör: Ayşe Sancak