Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM), bayram tatilinin ardından yoğun bir mesaiyle çalışarak, ülke için önemli düzenlemeleri görüşmeye hazırlanıyor. Meclis'in gündeminde yer alan reformlar arasında, milyonlarca vatandaşa erken emeklilik imkanı sunacak düzenlemeler öne çıkıyor. Bunun yanı sıra, çeşitli sektörleri ilgilendiren bir dizi reform da gündeme gelecek.

Kredi kartı kullananlar aman dikkat: Bu paranın altında çalışmayacak Kredi kartı kullananlar aman dikkat: Bu paranın altında çalışmayacak

Özellikle esnafı ilgilendiren SSK ve Bağ-Kur prim eşitliği gibi düzenlemelerle, küçük esnafın erken emeklilik şartları kolaylaştırılacak. Bu düzenleme kapsamında, 1 milyona yakın basit usulde vergilendirilen küçük esnafın Bağ-Kur prim şartı 9 bin günden 7.200 güne düşürülecek. Böylece esnaf, 5 yıl yani 1800 gün daha az prim ödeyerek erken emekli olabilecek.

Ev kadınlarının sosyal güvenceye kavuşturulması ve emekliliklerinin desteklenmesi amacıyla yeni düzenlemeler yapılacak. Bu kapsamda, isteğe bağlı sigorta primlerinin devlet tarafından karşılanması planlanıyor. Mevcut asgari ücret üzerinden en düşük isteğe bağlı sigorta priminin devlet tarafından karşılanacak kısmı belirlenirken, ev kadınlarının aylık ödeme miktarı düşürülecek.

Annelere yönelik düzenlemeler de gündemde yer alıyor. Özellikle çocuk sayısına göre emeklilik yaşının esnetilmesi ve yıpranma payı sisteminin benzeri bir modelin uygulanması planlanıyor. Bu sayede, annelerin emeklilik yaşından indirim yapılırken, primlerinin de dikkate alınması hedefleniyor.

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin gündemindeki bu reformlar, milyonlarca vatandaşın emeklilik süreçlerini olumlu yönde etkileyecek önemli adımlar olarak değerlendiriliyor.

Muhabir: AYŞE SANCAK