Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, bu düzenlemenin Orta Vadeli Plan kapsamında hayata geçirileceğini belirtti. Ayrıca kadınların prim desteğinin de gündemlerine alınacağını ifade etti. Yani hem prim gün sayısının azaltılması hem de kadınlara prim desteği ile emeklilik süreci daha erken ve kolay hale getirilmeye çalışılacak.

Bilmeyenler düşük aylık alacak: Emekli maaşını yükseltmek için bunu yapın Bilmeyenler düşük aylık alacak: Emekli maaşını yükseltmek için bunu yapın

Bu düzenleme ile özellikle Bağ-Kur ve SSK prim ödeme sürelerinin eşitlenmesi ve prim gün sayısının azaltılması gibi önemli yenilikler getirilecek. Bu sayede 1 milyondan fazla kişi, emeklilik hakkını 5 yıl veya 1800 gün öncesinden elde edebilecek. Türkiye genelinde emeklilik için daha kısa sürelerde ve daha az prim ödeyerek emekli olma fırsatı bulacak olan vatandaşlar, bu değişiklikleri büyük bir heyecanla beklemektedir.

Bu önemli düzenlemenin hayata geçirilmesi, emeklilik hayali kuran birçok vatandaş için olumlu bir gelişme olarak değerlendirilmektedir.
TAKA/AYŞE SANCAK

Editör: Doğukan ÖZKURT