Türkiye'de emekli maaşlarının enflasyon karşısında giderek azalması ve emeklilerin yaşam standartlarının düşmesi konusunda artan endişeler sonrasında hükümet yeni bir adım atmaya hazırlanıyor. Emeklilere yılbaşı ikramiyesi olarak verilen 5 bin liralık ödeme, artık sadece yılbaşı değil, aynı zamanda Ramazan ve Kurban Bayramları sırasında da verilecek.

Hükümetin yaklaşan seçim kampanyası çerçevesinde, emeklilere bayramlarda verilen 2 bin liralık ikramiyeyi 5 bin liraya çıkarmayı planladığı iddia ediliyor.

Aile arabası arayana son şans: Kısa süre için bu fiyattan satışa çıkacak Aile arabası arayana son şans: Kısa süre için bu fiyattan satışa çıkacak

2024 yılı, "Emekliler Yılı" olarak ilan edildikten sonra, bayram ikramiyelerine dair atılacak ilk adım bekleniyor. Bayram ikramiyesinin miktarı konusunda çeşitli rakamlar dolaşsa da, hükümetin bu ödemenin 2 bin liradan 5 bin liraya yükseltilmesini düşündüğü öğrenildi.

Yeni Şafak gazetesinin haberine göre, bu konuda hem hükümet hem de AK Parti içerisinde bir görüş birliği oluşmuş durumda. Bayram ikramiyelerinin artırılabilmesi için Türkiye Büyük Millet Meclisi'nden (TBMM) yeni bir kanun geçirilmesi gerekecektir.

AK Parti kaynakları, mahalli seçimler nedeniyle şubat sonu veya martın ilk haftasından itibaren Meclis çalışmalarına ara verileceğini, bu tarihten önce bayram ikramiyeleri ile ilgili bir artış olacaksa, bu konuyla ilgili kanun teklifinin TBMM gündemine gelebileceğini belirtiyor.

Hükümet ve AK Parti içerisinde, emekli maaşlarına yönelik yeni düzenlemelerin de ele alındığı ifade ediliyor. Ancak özellikle az prim ödeyen ve çok prim ödeyen emekliler arasındaki makasın daha fazla açılmamasına dikkat edilmesi gerektiğine vurgu yapılıyor.

Yeni iyileştirmeler konusunda henüz kesin bir karar alınmamış olsa da, seçim öncesinde böyle bir adımın atılmasının 'zor' olduğu ifade ediliyor.
TAKA/NURGÜL GÜNAYDIN

Editör: Doğukan ÖZKURT