Hükümet, emeklilere yönelik yeni destekler için harekete geçti. Çalışma Bakanlığı başta olmak üzere birçok bakanlık, emeklilerin hayatını kolaylaştıracak düzenlemeler üzerinde çalışıyor.

Nisan ayında Meclis'in açılmasıyla birlikte, emeklilere yönelik ilk düzenlemelerin yapılması planlanıyor. AK Parti Grup Başkan Vekili Muhammed Emin Akbaşoğlu, emeklilerle ilgili düzenlemelerin Nisan ayında Meclis gündemine geleceğini belirtti.

Altın Bilezik ve Gram Fiyatlarındaki Son Durum: 30 Nisan 2024 Altın Bilezik ve Gram Fiyatlarındaki Son Durum: 30 Nisan 2024

Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın 2024 yılını "emekliler yılı" ilan etmesinin ardından, hükümet emeklilere yönelik yeni adımlar atmaya hazırlanıyor. Bu yeni düzenlemelerle emeklilerin gelirlerini artırmaya odaklanılıyor. İşte emeklilere yönelik yapılan 7 büyük çalışmanın detayları:

  1. BELEDİYE HİZMETLERİNDE İNDİRİM: Yerel yönetimlerle yapılan protokollerle, emeklilere su faturalarında indirim, ücretsiz veya indirimli toplu taşıma ve belediye tesislerinden ayrıcalıklı yararlanma gibi destekler sağlanacak.

  2. ENERJİ DESTEKLERİ: Düşük gelirli emeklilerin doğalgaz ve elektrik faturalarında indirim sağlanacak. Enerji Bakanlığı ile yapılacak protokollerle bu destekler hayata geçirilecek.

  3. ULAŞIM DESTEĞİ: Emeklilerin toplu taşıma hizmetlerinden indirimli veya ücretsiz yararlanmaları için çalışmalar yapılacak. Uçak ve tren biletlerinde de emeklilere ayrıcalık tanınacak.

  4. BARINMA DESTEĞİ: Özellikle büyükşehirlerde, düşük gelirli emeklilere kira yardımları yapılacak. Yerel yönetimler bu konuda aktif rol alacak ve emeklilerin barınma sorunlarına destek olacak.

  5. FİNANS DESTEĞİ: Bankalarla yapılan protokollerle emeklilere bankacılık hizmetlerinde ayrıcalık tanınacak. Kredi erişimi, düşük faiz imkanı ve artırılmış promosyon miktarları gibi destekler sağlanacak.

  6. TATİL DESTEĞİ: Tatil yapma imkanı bulamayan emeklilere kamu kurumlarının tesisleri ücretsiz olarak açılacak. Ayrıca turizm şirketleriyle yapılan anlaşmalarla tatil beldelerinde indirimli tatil imkanları sunulacak.

  7. REFAH PAYI VE TABAN MAAŞ: Emeklilere yönelik uygulanan taban maaşlarda seyyanen destekler yeniden belirlenecek. Temmuz'dan önce yapılması beklenen bu artışlarla birlikte, emeklilerin maaşlarına iyileştirmeler yapılacak.

Muhabir: BİROL SANCAK