MGM'den Trabzon ve Çevre İllerine Kritik Uyarı: "Dikkatli Olun" MGM'den Trabzon ve Çevre İllerine Kritik Uyarı: "Dikkatli Olun"

En düşük emekli maaşı Ocak ayı zammıyla 10.000 liraya yükseltildi. Bayram ikramiyelerinde değişiklik olacak mı merak ediliyor. Yeni yasa, refah payı ve taban aylık artışını içeriyor. Yasal düzenlemeyle birlikte ek zam farkları da emeklilere yansıyacak. Emekliler bayram ikramiyeleri için heyecanlı.


YENİ BİR UMUT

Refah payı ve taban aylık artışını içeren yasanın, emeklilere yönelik yeni kazanımlar getirmesi bekleniyor. Yapılacak yasal düzenlemenin yürürlüğüyle girmesiyle birlikte ile birlikte ek zam farkları da emeklilerin hesaplarına yatacak. 

Öte yandan emeklileri heyecanlandıran bir diğer gelişme ise bayram ikramiyeleri olarak ön plana çıkıyor. Bayram öncesinde ikramiyeler konusunda artış bekleniyor. 

Ekonomik dalgalanmalar ve marketteki fiyat listelerindeki artış da göz önünde bulundurulduğunda bu kapsamda yapılacak düzenleme önem arz ediyor.


ÇİFT İKRAMİYE ALACAKLAR

İkramiye rakamındaki artışa ilişkin beklenti içerisinde olan emekliler bu yıl iki bayram ikramiyesi birden alacak. 10-12 Nisan tarihlerine denk gelen Ramazan Bayramı ikramiyesinin 1-9 Nisan arasında hesaplara yatırılması bekleniyor. 

Bu yıl Kurban Bayramı ise 16 19 Haziran'a denk gelecek bu tarihten önce 10-15 Haziran tarihleri arasında Kurban Bayramı ikramiyesinin de yatırılması bekleniyor.


BİR DEĞİŞİKLİK DAHA BEKLENİYOR

Öte yandan dul ve yetimler ile sürekli iş görmezlik ödeneği alan vatandaşların ödemelerinde de bir güncelleme yapılması bekleniyor. Bu kapsamda 5 bin TL gündeme getiriliyor. 

Cumhuriyet'in 100 yıl dönümü sebebiyle tüm emeklilere tek seferlik verilen ikramiyenin tutarının 5 bin lira olması bekleniyor. 5 bin liralık ikramiye tutarının Kurban ve Ramazan Bayramı'nda da geçerli olabileceği vurgulanıyor.
TAKA/BİROL SANCAK 

Editör: Ayşe Sancak