İntibak Yasası'nın getireceği değişiklikler, emekliler arasında büyük bir heyecan uyandırıyor. Sevinç'in teknik detayları paylaşmasıyla birlikte, bu değişikliklerin emekli maaşlarına yapacağı olumlu etkilerin daha net anlaşılması sağlanıyor.

SGK Uzmanı İsmail Sevinç ise bu haklı talebi gündeme taşımayı sürdürüyor. Yılmaz, “İntibak yasası gibi çalışmalara biraz daha teknik kapasitenin artırılmasında fayda var. Bu tarz çalışmaları iyi neticelendir bilmek için biraz daha bürokrasiyi güçlendirmek gerekir” dedi.

YASA ÇIKARSA BU PARA EKLENECEK

İslam Memiş milyonları uyardı: Hazır olun İslam Memiş milyonları uyardı: Hazır olun

İntibak, hangi dönemde emekli olursa olsun prim kazancı, prim ödeme gün sayısı eşit olanların aylıklarının eşitlenmesi, farklılıkların ortadan kaldırılmasını sağlıyor. Yeni intibak yasası çıkarsa, 2000 yılı ve sonrasında emekli olan kişilerin maaşı yenilenecek. Böylece, milyonlarca emeklinin maaşı, çalışma süresi ve prim ödemelerine göre değişen oranlarda yükseliş olacak. İntibak çıkarsa emekli maaşları 1.200 TL'ye varan bir artış kaydedebilecek.

YAPILMASI GEREKENLERİ AÇIKLADI

SGK Uzmanı İsmail Sevinç ise Cumhurbaşkanı Cevdet Yılmaz’ın ‘emeklilere ilişkin çalışma yapıyoruz’ sözünü alıntılayarak detayları açıkladı. Sevinç, “İntibak yasası gibi çalışmalara biraz daha teknik kapasitenin artırılmasında fayda var. Bu tarz çalışmaları iyi neticelendirebilmek için biraz daha bürokrasiyi güçlendirmek gerekir. Buradaki çalışmalardan benim anladığım kadarıyla emekli aylığına yönelik çalışmalar olmayacak” dedi.

Kaynak: HABER MERKEZİ