İstanbul Üsküdar'da bir kadın kiracının ev sahibi tarafından yapılan tahliye baskısına mahkeme emsal bir karara imza attı.

Ev sahibi, kiracısına sürekli mesaj atıp arayarak baskı yaparak evi boşaltmasını istedi; ancak mahkeme ev sahibini hapis cezasına çarptırdı.


13 BİN LİRAYA ÇIKARMAK İSTEDİ

Kirayı da 4 bin 750 liradan yasal zam oranın üzerinde olan 13 bin liraya çıkaran ev sahibi adam, "Beni daireye girmek zorunda bırakmayın, bu yüzsüzlüktür, nasıl bir insansın, hiç mi utanmıyorsun, akşam ben orda olacağım, o ev boşaltılacak, dairenin önündeyim, o daireye gireceğim, gerekirse kapının kilidi değiştirilecek" mesajlarıyla tehdit etti. 

Bir ay boyunca süren, ardı arkası kesilmeyen ısrarlı aramalar yaptı.B.K. adlı kadın kiracısını evden tahliye etmek isteyen ev sahibi Ö.Y. bir ay boyunca zile basıp, mesaj atıp, arayarak baskı yaptı.

Sabah'tan Arzu Kaya'nın haberine göre evine girip çıkarken sokağı kontrol edip, zil çaldığında kapısını açamaz hale gelen kadının mağduriyeti için mahkeme dikkat çeken bir hüküm kurdu. 

Ev sahibinin farklı zamanlarda ısrarla mesaj atarak ciddi bir huzursuzluk meydana getirdiğinin altını çizdi. "Kadına karşı tehdit" ve "ısrarlı takip" suçlarından 9 ay 10 gün hapsine hükmetti.

Kaynak: SABAH