Bu kararın alınmasının ardından, görevden alınan önceki Başkan Hafize Gaye Erkan'ın yerine atama yapıldı. TCMB Başkanlığı'na getirilen Fatih Karahan, TCMB Başkan Yardımcısı olarak görev yapmaktaydı ve 1211 sayılı Kanun ile 3 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi hükümleri gereğince bu yüksek göreve atanmıştır.

Fatih Karahan, 1982 yılında Eskişehir'de doğdu ve eğitim hayatına Boğaziçi Üniversitesi'nde başladı. Matematik ve Endüstri Mühendisliği bölümlerinden mezun olduktan sonra, Pennsylvania Üniversitesi'nde Ekonomi alanında yüksek lisans ve doktorasını tamamladı.

Kızılay kurban bedellerini açıkladı! Kızılay kurban bedellerini açıkladı!

Kariyerine New York Merkez Bankası'nda ekonomist olarak başlayan Karahan, aynı kurumda İşgücü ve Ürün Piyasası Çalışmaları Başkanı ve para politikası danışmanı olarak görev yaptı. Ayrıca, Columbia Üniversitesi ve New York Üniversitesi'nde yarı zamanlı öğretim görevlisi olarak da görev aldı. 2022 yılında Amazon'da kıdemli ekonomist olarak çalışmaya başlayan Karahan, Kasım 2022'de Başekonomist unvanına yükseldi.

Karahan, 28 Temmuz 2023 tarihinden itibaren Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkan Yardımcısı olarak görev yapıyordu. Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile Merkez Bankası'nın yeni başkanı olarak atanması, Türkiye'nin ekonomik politika yönetimindeki önemli bir değişikliği işaret ediyor.

Editör: Birol Sancak