Soğuk havalarda ısınmak için kombi derecesini artırmak yerine, pencere ayarıyla kombinin derecesini düşürerek doğal gaz faturasından tasarruf edebilirsiniz. İşte detaylar...


FATURANIZI DÜŞÜRECEK YÖNTEM

Kombi ayarının yükseltilmesi, doğal gaz faturasının artması anlamına geliyor. Bu noktada pek çok vatandaş evin soğuk olmaması için kombi ayarını yükseltebiliyor. Ancak kimi zaman kombi ayarı yükseltilse de özellikle pencereye yakın bölgelerin soğuk olduğu görülebiliyor. 

Bu nedenle pencere kısımlarındaki peteklerin sıcak olması için kombi ayarı yükseltilebiliyor. Bunun sonucunda ise doğal gaz faturasında artış görülüyor.

Öte yandan pencere kenarlarının soğuk olması, pimapen pencerelerdeki kış ayarından kaynaklı olabiliyor. Bu nedenle kombi ayarı ile oynanmasının yerine, pimapen pencerelerin kış ayarına alınması gerekiyor.


KIŞ AYARI

Pimapen pencerelerde yaz ve kış ayarı bulunuyor. Ayrıca bu ayar mevsime göre kolayca değiştirilebiliyor. Nitekim evin kış aylarında daha iyi yalıtılması için pimapen pencerenin kış moduna alınması gerekiyor. Bu sayede kombi daha düşük ayarda açılacağından dolayı, doğal gaz faturasında düşüş olduğu da görülür.

Pimapen penceredeki kış ayarı için pencere açılır ve iç kısımdaki kilit mekanizması bulunur. Genellikle yuvarlak veya oval şekilde olur. Kilit mekanizması tespit edildiğinde, bir tornavida ya da alyan anahtar ile kilit mekanizmasının pim kısmı çevrilir. 

Bu sayede silindir kilidi hareket ettirir ve pimapen pencerenin kış moduna geçmesi gerçekleşir. Bunun sonucunda ise pencereden eve hava girişi azalır. Böylece kombi ayarı düşürülebilir ve doğal gaz faturasında düşüş olduğu görülür.

Not: Pimapen pencerenin kilit bölümünde ayar yapılan cıvatanın üst kısmında çentik bulunur. Bu çentik yönüne dikkatli bakıldığında hangi pozisyonda olduğu rahatça görülebilir. Nitekim çentik sola doğru (içeriye) dönükse, kış ayarında olduğunun göstergesidir. Çünkü sıkı durumdadır.

Kaynak: Haber Merkezi