Artvin'de Meyve Şekeri Kutusundan Esrar Çıktı. Uyuşturucu Operasyonunda Büyük Miktar Ele Geçirildi Artvin'de Meyve Şekeri Kutusundan Esrar Çıktı. Uyuşturucu Operasyonunda Büyük Miktar Ele Geçirildi

Kuş, geleneksel yöntemlerle fındık üreticiliği yaptığını ve bu sene benzeri görülmemiş bir hava şartıyla karşılaştığını dile getirdi. Kışın yaz havası yaşandığını ve bu durumun fındık ağaçlarını da şaşırttığını belirten Kuş, tozlaşma ve döllenme eksikliğinin erken meyve dökülmesi riskini artırdığını vurguladı.

Menderes köyünde fındık üreticiliği yapan Kuş, "Şu ana kadar zirai don riski olmadığı için her şey iyi gidiyor gibi görünüyor ama hiç de göründüğü gibi değil" diyerek, erken açan fındık püslerinin ve karanfillerin yeterince döllenmediğini ve bu durumun endişe verici olduğunu söyledi. Tozlaşma olayının yeterince gerçekleşmemesi nedeniyle dallarda görülen meyvelerin döküleceğini belirten Kuş, bu durumun fındık rekoltesini olumsuz etkileyebileceğini ifade etti.

Fındık üreticileri, mevsim normallerinin dışında seyreden hava şartlarının fındık tarımını nasıl etkileyebileceği konusunda endişelerini dile getiriyor ve daha dikkatli bir tarım politikası izlenmesi gerektiğini savunuyor.

Editör: Birol Sancak