ABD'nin Florida Eyaleti, Sosyal Medya Erişimini Sınırlayan Yasayı Onayladı

DeSantis, yaptığı açıklamada, sosyal medyanın çocuklar üzerinde depresyon, kendine zarar verme ve intihar gibi olumsuz etkileri olduğunu belirtti. Bu nedenle, çocukları bu zararlı içeriklerden korumak amacıyla böyle bir yasanın gerekliliğine vurgu yaptı.

Yasanın bir parçası olarak, 14 yaş altındaki çocukların sosyal medya platformlarında hesap açması engellenecek ve mevcut hesaplar silinecek. 14-15 yaş arası çocukların hesaplarına ilişkin kurallara uymayan şirketlere ciddi yaptırımlar öngörülüyor. Ayrıca, yasanın ihlal edilmesi halinde şirketlere ciddi cezaların uygulanacağı belirtiliyor.

Türkiye'de En Çok İthal Edilen Cep Telefonu Markaları: iPhone Tutkumuzdan Hala Vazgeçmedik! Türkiye'de En Çok İthal Edilen Cep Telefonu Markaları: iPhone Tutkumuzdan Hala Vazgeçmedik!

Ancak, yasanın bazı kesimler tarafından anayasaya aykırı olduğu ve benzer yasaların diğer eyaletlerde mahkemelerce kaldırıldığı yönünde eleştiriler bulunuyor. Yasanın 1 Ocak 2025'te yürürlüğe girmesi planlanıyor.

Bu gelişme, Florida eyaletinin çocukları sosyal medya zararlarından korumak için aldığı önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.

Kaynak: NTV