Ne söylersek söyleyelim sen yine bildiğini yaparsın ama inadına bizler de bildiklerimizi ve gördüklerimizi yazacağız.
Ersun hocaya oku demeyeceğim. Can okusun belki not olarak verir eline.
Futbol basit bir oyundur.
Trabzonspor’da kale Onur’un mu, Onur’un.
Ortada 3 stoper var mı, var. Bunlardan ikisi oynar. Ya Uğur-Bohacan oynar ya da Uğur-Durica. Hadi iki Slovakı oynattın ona da kabul.
Okay’a yer yoksa zorla ona yer arama!
Sağda Pereria’ya altenatif olarak kulubede Kamil Ahmeti tut, Yine solda Mas yürüyemiyor ona alternatif Mustafa Akbaş’ı kadroya al. Bırak sen taraftarın tepkisini, taraftar sever de eleştirir de.
Ortasahaya Önazi’yi yaz. Sonra Sosa’yı, sonra da Yusuf Yazıcı’yı. At sola hazırca Castillo’yu at sağa Olcay’ı, at öne Burak’ı başla.
Baktın ki olmuyor, 

60’larda Abdulkadir’i sür sahaya.
Burak rakibi zorlayamıyor mu hazırla Rodellega’yı.
Son hamleni de etrafına bak Okay’la, Bongondo ile istediğin oyuncu ile yap.
Ama sen öyle yapmıyorsun, karman çorman yapıyorsun.
Maçtan sonra da futbolu kelimelerin arasında boğuyorsun.
Herkesi yoruyorsun.
Bunlara gerek yok.
Macera arama.
Sonra da gelişim sürecindeyiz diyorsun.
Ne gelişimi. Trabzonspor çocuk mu?
Onur’u dinlerken..
Zaman akın gidiyor. Hepimiz için öyle. Onur’a da baktım da. Trabzon’a geleli 10 yıl olmuş. Geldiğinde bıçkın bir delikanlı iken olgunlaşmış. Konuşmasını dinledim. Sonunda Basına da gönderme vardı. Kalem ve klavye üzerinden. Bunlar doğal olabilir. Ama Onur özellikle Hacıosmanoğlu döneminde o kadar süpekülasyon yarattı ki, onlar bugün onu takip ediyor. Biz yine sana güveniyoruz ve seni kalede görmek istiyoruz Kaptan.

Şenol Hoca İşi Biliyor!

Şenol Güneş, sürekli kendini yenileyen bir isim. Ve Trabzonluluğu, Trabzonsporluluğu gün geçtikçe ağır basan bir isim. Futbolu bilen ve onu sonuca yansıtan teknik adam. Bakın Fatih Terim’i de Mustafa Denizli’yi de geride bıraktı. Şampiyonlar liginde 2 maçta 6 puan. Şenol hocanın futbolu bildiği futbolcudan anladığını Burak üzerinden test edebiliriz. Onu yeniden Türk futboluna kazandıran isim odur. Ancak ben farklı bir isimden bakacağım. Tosiç. Beşiktaş’ın yöneticileri bile Tosiç’te ne buldu derken o ısrar etti. Takımın en etkili ve mücadeleci ismi oldu. Şampiyonlar ligi Leipzig maçında 89.dakikada 60 metre depar attı ve vurduğu şutu kaleci zor çıkardı. Başarılar şenol hocam.

Unuttuk seni sanma!

Bugün eğer Trabzonspor’un maçlarına Cüneyt Çakır gibi, Bülent Yıldırım gibi isimler verilmiyor ise bunda Salih Dursun’un kırmızı kartının büyük payı vardır. O sadece Trabzonpor’da değil, Türk futbolunda bir dönem başlattı. Deniz Ateş Bitnel’in hakemlik hayatını bitirdiği gibi tüm hakemlere de ‘Vazgeçilmez değilsiniz’ mesajını o kırmızı kart verdi. Fener-Beşiktaş derbisinden sonra da hakem Ali Payabıyık traş edilmiş ve FİFA kokartı bile tehlikeye girmiş. Öyle yok adaletli olacaksınız arkadaş.

Önümüzü Kestiler!


Köksal Güney. Trabzonspor’da Hacıosmanoğlu yönetiminin önemli isimlerinden. Trabzonspor’un Alanyaspor maçından sonra karşılaştık. Güney diyor ki, ‘Biz şampiyon olaak kadro kurduk. ilk 3 maçı Şota ile kazandık. 4’te 4 yapacaktık. Cüneyt Çakır ceza sahasının içinde Daneyer eliyle kesti devam dedi. Fetö operasyonuydu bu. Devam ettiler. Sonrasında Konya maçı  dışarda pqenaltı verdiler. Gaziantepspor maçı. Bunların hesabı sorulmayacak mı? Sorulacak.’

Orhan Kaynar Turnuvası

Orhan Kaynar’ın ölümü daha dün gibi ancak 17 yıl geçmiş. Rahmet diliyorum. Trabzon Gazeteciler Cemiyeti merhum Orhan Kaynar futbol turnuvasının tamamladık. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Ve Şampiyon takım Şampiyonspor’u ikinci olan Objektifi kutluyorum. Tüm takımlara selam olsun. MSLEM halı sahayı tahsis eden ve oğlu ile birlikte bütün takımlara, izleyicilere büyük katkı veren Halil İbrahim Kastan’a ve komite üyeleri Hakan Yoloğlu ve Ersen Küçük kardeşimizi kutluyorum.  Orhan Kaynar’ın değerli eşleri Mine hanıma da sağlık diliyorum.

Biraz da Nostalji

1-Trabzonsporlu Ogün. Uzunsokak Adidas mağazasında, Muzaffer Sancak ve Birol Sancak’la birlikte.
2-Trabzonspor efsanesinin doğduğu yıllar. Hayat dergisi. Ali Kemal, Hüseyin ve merhum Kadir Özcan.