Geçirdiği ameliyat sonrası tedavisine devam edilen Sergio Oliveira, Trabzonspor karşılaşmasında forma giyemeyecek. Orta sahanın önemli isimlerinden biri olan Oliveira'nın eksikliği, Galatasaray'ın orta saha organizasyonunu etkileyebilir.

Bir diğer eksik, Afrika Uluslar Kupası'nda milli takımı temsil eden Hakim Ziyech. Ziyech'in turnuva süreci devam ediyor ve maçın kadrosunda olmayacak. Ayrıca, Cedric Bakambu da aynı turnuvada mücadele ediyor ve Galatasaray'ın hücum hattında önemli bir oyuncu olarak eksikliği hissedilecektir.

Sarı kart ceza sınırında bulunan Abdülkerim Bardakcı ve Davinson Sanchez, Trabzonspor maçı öncesinde dikkatli olmalıdır. Her iki oyuncu da bir sonraki sarı kartları durumunda cezalı duruma düşecekler ve takımın gelecek maçlarında forma giyemeyecekler.

Son deplasman maçlarında galibiyet alamayan Galatasaray, Fenerbahçe ile 0-0 berabere kaldığı ve EMS Yapı Sivasspor ile 1-1 berabere kaldığı maçlarda istediği sonuçları elde edemedi. Bu maç öncesinde takım, deplasmanda galibiyet hasretini sonlandırmak isteyecektir.

Galatasaray'ın bu sezonki performansı, ligin en iyi savunma yapan takımı olduğunu gösteriyor. 20 maçta 38 gol atan sarı-kırmızılı takım, kalesinde sadece 11 gol gördü. Yaptığı maçların 11'inde kalesini gole kapatan Galatasaray, ligin en az gol yiyen takımı konumundadır. Bu istatistik, takımın defansif açıdan güçlü olduğunu ve rakiplere karşı dirençli bir oyun sergilediğini göstermektedir.
TAKA/AYŞEN KARABİNA 

Editör: Ayşe Sancak