Gaziantep'in Nurdağı ilçesinde, Kahramanmaraş merkezli 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki büyük depremlerde ağır hasar alan bölgelerde, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından koordine edilen bir proje kapsamında köy evleri inşa ediliyor. Mesthöyük, Gedikli, Naimler, Kırışkal, İncirli, Çakmak ve Nogaylar köylerinde toplam 310 köy evi yapımı devam ediyor. Bu köy evleri, görüntüsü, bahçesi ve çevresindeki ormanlarıyla adeta villaları aratmıyor.

1E4A99Bc 502B 4E34 B2E8 C6D855A18A2E

Köy İnşaatları Saha Şefi Akan Bilir, bu köy evlerinin depreme karşı dayanıklı şekilde inşa edildiğini ve köye yerleşecek vatandaşların artık deprem korkusu yaşamayacaklarını belirtti. Gedikli köyünde tamamlanan 47 köy evi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 4 Şubat'taki Gaziantep programında kura ile depremzedelere teslim edilecek. Bu projenin tamamlanmasıyla birlikte bölgedeki depremzedelerin daha güvenli ve dayanıklı konutlarda yaşayabilecekleri bir çevreye kavuşmaları hedefleniyor.

9Eabfca7 47Cf 4053 Bff3 B9A18D3F3107

KKTC Dışişleri Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu’ndan Trabzon’a çıkarma KKTC Dışişleri Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu’ndan Trabzon’a çıkarma

Gaziantep'in Nurdağı ilçesinde hayata geçirilen bu proje, depreme karşı dayanıklı konutların inşasını ve deprem sonrası mağdurların desteklenmesini amaçlamaktadır. Köy evleri, hem estetik görünüşleri hem de sağlam yapısıyla bölge halkına umut ve güven vermektedir.
TAKA/BİROL SANCAK

Editör: Ayşe Sancak