İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik saldırıları ve yardım girişimlerini engellemesi, bölgede büyük bir insani felakete neden oluyor. Yetersiz beslenme ve susuzluktan yaşamlarını yitirenlerin sayısı her geçen gün artıyor. En son bildirilen rakamlara göre, Gazze'de açlık ve susuzluktan ölenlerin sayısı 25'e yükseldi.

Hamas Lideri, Erdoğan'ın Baskılara Karşı Duruşunu Övdü Hamas Lideri, Erdoğan'ın Baskılara Karşı Duruşunu Övdü

Gazze'deki Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref el-Kudra, son olarak Şifa Hastanesi'nde bir kadın ve Kemal Advan Hastanesi'nde bir bebek olmak üzere 25 kişinin yetersiz beslenme ve susuzluktan hayatını kaybettiğini açıkladı. Ancak bu sayının, sadece hastanelere ulaşan vakaları yansıttığı belirtiliyor.

İsrail'in Gazze'yi ablukaya alması ve yoğun saldırıları, bölgede insani krizi derinleştiriyor. Birleşmiş Milletler'e göre, Gazze'de 2,2 milyon kişi kıtlık tehdidi altında bulunuyor. 378 bin kişi 'felaket' seviyesinde açlıkla karşı karşıya, 939 bin kişi ise 'acil durum' seviyesinde açlıkla mücadele ediyor.

İsrail'in sivil altyapıyı hedef alarak hastaneler, ibadethaneler ve eğitim kurumlarını vurması, bölgedeki krizi daha da derinleştiriyor. Gazze'nin kuzeyinde yaşanan kıtlığın ölümcül boyutlara ulaştığı belirtiliyor.

Muhabir: BİROL SANCAK