Gazze Şeridi'nde yaklaşık 88 bin 868 yapının hasar gördüğü belirlendi. Reuters'ın haberine göre, UNOSAT'ın incelediği uydu görüntüleri, çatışmanın başlangıcından bu yana binaların yüzde 35'inin yıkıldığını veya hasar gördüğünü gösteriyor. 29 Şubat'ta toplanan yüksek çözünürlüklü uydu görüntüleriyle savaşın başlamasından önce ve sonra çekilen görüntüler karşılaştırıldı. Bu karşılaştırma sonucunda, Gazze'deki tüm binaların yüzde 35'inin hasar gördüğü veya yıkıldığı tespit edildi. Bu binalardan 31 bin 198'inin tamamen yıkıldığı, 16 bin 908'inin ağır, 40 bin 762'sinin ise orta derecede hasarlı olduğu belirlendi.

Fotoğraf Çektirme Anı Korkunç Bir Sonla Bitti: Yanardağın İçine Düştü! Fotoğraf Çektirme Anı Korkunç Bir Sonla Bitti: Yanardağın İçine Düştü!

Son iki ay içerisinde ise 20 bin bina yıkıldı. Bu rakamlar, ocak ayından bu yana hasarlı yapı sayısının 20 bin arttığını gösteriyor. UNOSAT, Han Yunus ve Gazze valiliklerinin hasar açısından en çok etkilenen bölgeler olduğunu belirtti. Han Yunus'ta 12 bin 279 ek hasarlı yapı tespit edilirken, Gazze'de ise 2 bin 10 yapı hasar gördü. Özellikle Han Yunus Şehri'nin, 6 bin 663 yeni yıkılan yapı ile büyük bir darbe aldığı ifade edildi.

Kaynak: NTV