Araştırma sonuçlarına göre, birleşik Kamu-İş Konfederasyonu'nun verilerine göre, Mart ayında dört kişilik bir ailenin açlık sınırı 20 bin 98 liraya, yoksulluk sınırı ise 57 bin 280 liraya yükseldi. Bu zorlu ekonomik koşullar altında, vatandaşlar temel gıda ürünlerini satın almak için neredeyse sadece kredi kartlarını kullanıyorlar.

Arabası olan yok artık diyecek: 4 gün sonra dev zam geliyor Arabası olan yok artık diyecek: 4 gün sonra dev zam geliyor

Bankalararası Kart Merkezi'nin verilerine göre, kredi kartlarıyla yapılan ödemelerin yanı sıra banka kartları ve ön ödemeli kartlar da aktif olarak kullanılıyor. Ödemelerin büyük bir kısmı kredi kartları ile yapılırken, banka kartları ve ön ödemeli kartlar da kullanımı artıyor. Şubat ayında kredi kartlarıyla yapılan ödemelerde yüzde 166, banka kartlarıyla yüzde 94 ve ön ödemeli kartlarla yüzde 184'lük bir artış yaşandı.

Kredi kartları, banka kartları ve ön ödemeli kartlarla yapılan toplam ödeme sayısı da geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 38 artarak 1,36 milyara ulaştı. Ödemelerin büyük bir kısmı kredi kartlarıyla gerçekleştirilirken, banka kartları ve ön ödemeli kartların kullanımı da artış gösteriyor.

Muhabir: AYŞE SANCAK