Belediye Başkanı Aytekin Şenlikoğlu'nun talimatıyla araç filosuna eklenen 2 adet temizlik taksi, mahalle ve sokaklarda anlık olarak oluşan çöpleri hızla toplamak için görev yapıyor. Bu proje sayesinde, görüntü kirliliği oluşturan çöplerin hızla kaldırılması amaçlanıyor. Temizlik taksiler, araç trafiğine kapalı alanlar, yoğun vatandaş yoğunluğuna sahip cadde ve sokaklar ile çöp kamyonlarının manevra yapamadığı dar sokaklarda 7/24 kesintisiz olarak hizmet veriyor.

Temizlik Taksileri için vatandaşlar 0501 173 28 28 numaralı hattı 7/24 arayarak taleplerde bulunabiliyor. Başkan Aytekin Şenlikoğlu, Atapark'ta Temizlik Taksilerinin tanıtımını yaparken, temizlik konusuna büyük önem verdiklerini ve Temizlik Taksi uygulamasının amacının anlık çöp toplama ihtiyacını en hızlı şekilde karşılamak olduğunu belirtti. Başkan Şenlikoğlu, "Hassasiyet gösteren ekiplerimiz, acil çöp toplama ihtiyacını iki adet temizlik taksi ile anında karşılayacaklar. Bu taksiler dar sokaklara rahatça girebiliyor ve işlemleri hızlıca tamamlayabiliyorlar. Trafik yoğunluğu olan saatlerde ise diğer çöp toplama araçlarına göre daha küçük olan temizlik taksileri trafik akışını aksatmayacak. Giresun için daha temiz bir çevre oluşturmak için çalışıyoruz." dedi.

Giresun Belediyesi'nin bu hizmeti, şehrin daha temiz ve düzenli bir görünüme sahip olmasına katkı sağlayacak ve vatandaşların çevre konusundaki duyarlılığına destek olacak.
TAKA/TUNCAY UÇKUN

Editör: Doğukan ÖZKURT