Ancak Giresun Profesör Doktor İlhan Özdemir Devlet Hastanesi'nde görev yapan Operatör Doktor Ali Doğru, hastalarına verdiği özel ilgiyle dikkat çekti.

Ortopedi Polikliniği'nde görev yapan Operatör Doktor Ali Doğru, hastalarının bekletilmeden hızlı bir şekilde muayene olmalarını sağlamak amacıyla olağan öğlen molasını iptal etti. Öğlen molası genellikle gün ortası 12:00'da başlaması gereken bir ara veri olarak bilinirken, Dr. Ali Doğru, odasından çıkmadan hasta kabulüne devam etti ve hastalarına bir saat boyunca özel ilgi gösterdi.

Hastane gidenler dikkat: Artık randevular böyle alınacak Hastane gidenler dikkat: Artık randevular böyle alınacak

Hasta ve yakınlarının bulunduğu bir tekerlekli sandalye ile odasında hastalarını kabul eden Doktor Doğru'nun bu fedakar davranışı, hastaları tarafından takdirle karşılandı. Hastalardan biri olan Hakan Kaya, "Günümüzde böyle örnek davranışlara rastlamak neredeyse imkansız. Tüm doktorlara saygı duyuyoruz, ancak herkes mesai saatlerinin dışına çıkmaz. Doktorumuza Allah bin kere razı olsun" dedi.

Bu özel davranış, sağlık sektöründe nadir görülen bir fedakarlık örneği olarak kabul edilirken, Doktor Ali Doğru'nun hastalarına duyduğu saygı ve özveri övgü aldı. Sağlık Bakanlığı tarafından oluşturulan ALO 184 Sabim hattı, sağlık hizmetleri sırasında yaşanan her türlü aksaklığı ve şikayeti almak amacıyla kurulmuştur. Bu hattı kullanarak hastalar, sağlık hizmetlerindeki deneyimlerini ve şikayetlerini yetkililere iletebilirler.
TAKA/NEZİHA ÇAKIROĞLU 

Editör: Ayşe Sancak