Ellerinde Filistin bayraklarıyla yapılan protesto eyleminde, İHH üyeleri çeşitli sloganlar atarak Filistin'deki soykırımı kınadı. İsrail'in 7 Ekim sonrasındaki süreçte Gazze'de artan saldırılarını ve yaşanan zulmü dile getiren İHH üyeleri, özellikle son iki ayda 17 binin üzerinde Filistinli şehidin olduğuna dikkat çekti.

Başkan Elmas: "Uluslararası Toplum Harekete Geçmeli"

İHH üyelerinin yaptığı eylemle ilgili konuşan Başkan Fethi Elmas, işgalci İsrail'in Gazze'de insan hakları ve savaş hukukunu hiçe sayarak gerçekleştirdiği saldırılara vurgu yaptı. Elmas, uluslararası toplumun bu zulme karşı harekete geçmesi ve soykırımı protesto etmesi gerektiğini belirtti. İsrail'in hukuku tanımadığını ve uluslararası kararları hiçe saydığını ifade eden Elmas, dünyanın gözleri önünde yaşanan zulme karşı ses çıkarmayan devletleri eleştirdi.

"Filistinli Kardeşlerimiz Haklı Davalarından Vazgeçmiyorlar"

Filistinli kardeşlerin verdikleri mücadele ile insanlığın onurunu korumaya devam ettiğini söyleyen Başkan Elmas, yaşanan zulme karşı tüm dünya halklarının tepkisini açıkça göstermesi gerektiğini vurguladı. Elmas, Türkiye'nin sivil toplum kuruluşları ve halkı olarak Kudüs, Mescid-i Aksa ve Filistin'in özgürlüğü için mücadelelerini sürdüreceklerini belirtti.
TAKA/BİROL SANCAK

Editör: Ayşe Sancak