Bu çağrı sonucunda Yağlıdere İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, sorunu çözmek için harekete geçti ve Yağmur ve Azmi kardeşlerin yeniden okula dönmesini sağladı. Baba Faruk Baytemür, özel olarak açtırdığı 500 metrelik yolu nedeniyle okul taşıtının evlerine ulaşamadığını belirterek, çocuklarını 3 yıldır okula gönderemediklerini ifade etmişti.

İlçe Milli Eğitim Müdürü, çocukların evlerinden alınması için talimat vermesine rağmen, taşıt tarafından çocukların alınmadığını söylemişti. Bu nedenle çocuklarını 3 yıldır okula gönderemeyen aile, sorunlarını kamuoyuna duyurmuştu.


Uzun bir beklemenin ardından minik Yağmur ve Azmi, okul taşıtına binerek hem okuldaki arkadaşlarına hem de taşıttaki arkadaşlarına kavuşmanın sevincini yaşadı. Artık düzenli bir şekilde okullarına gidip gelme imkanına kavuşan kardeşler, ailelerinin de mutluluğunu paylaşıyorlar.

Yağmur ve Azmi'nin okula dönmeleri, ailelerinin eğitimlerine destek olmaları ve çocuklarının eğitimlerini sürdürmeleri açısından büyük bir önem taşıyor. Okula ulaşım sorununun çözülmesi, aileler ve öğrenciler için büyük bir rahatlık sağlıyor.
TAKA/TUNCAY UÇKUN

Editör: Doğukan ÖZKURT