İl Müftülüğümüzde Başlayan Seminerler Hafta Boyunca Devam Edecek

Niyazi Şahinbaşoğlu Konferans Salonunda başlatılan seminerler, Mayıs ayında yola çıkacak olan hacı adaylarının hac ibadetini eksiksiz bir şekilde yerine getirebilmelerini temin etmek amacıyla düzenleniyor. Seminerler, hafta boyunca İl ve İlçe Müftülüklerinde devam edecek.

İl Müftüsü Selami Aydın'ın Konuşması

Seminerin açılışında konuşan İl Müftüsü Selami Aydın, hacı adaylarına hitaben şunları söyledi: "Hacca gideceksiniz doya doya oraları yaşayacaksınız. Ve inşallah salimen dönüp geleceksiniz... Yapacağınız hac ibadetinizin makbul olmasını, hayırla gidip hayırla gelmenizi yüce Rabbimden niyaz ediyorum."

Trabzon'un Tarihi İncisi: Kostaki Konağı Trabzon'un Tarihi İncisi: Kostaki Konağı

Seminerin İlk Gününde Sunulan Konular ve Sunumlar

Seminerin ilk gününde çeşitli konular ele alındı ve uzmanlar tarafından sunumlar gerçekleştirildi. İl Müftüsü Aydın, "Hac Yolculuğundan Önce Maddi ve Manevi Hazırlık" konusunu ele alırken, İl Müftü Yardımcısı Haydar Bektaşoğlu "Haccın Hikmeti ve Sembollerin Anlamı, Uygulamalı Hac İbadeti, Hac ve Umre Menasiki" hakkında bilgi verdi. İl Müftü Yardımcısı Şakir Şahin ise "Mekke Ziyaret Yerleri, Medine Ziyaret Yerleri" konularını ele aldı. Ortahisar İlçe Müftüsü Dr. Selami Bağcı ise "Hac ve Umrede Bir Arada Yaşama Bilinci" konulu sunumuyla katkı sağladı.

Bu seminerler, hacı adaylarının kutsal topraklara daha iyi hazırlanmalarını ve ibadetlerini daha bilinçli bir şekilde yerine getirebilmelerini sağlamak adına önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.

Muhabir: TUNCAY UÇKUN