Fuarda toplam 16 proje sergilendi ve bu projeler arasında araştırma, tasarım ve inceleme projeleri bulunuyordu. Değerler eğitiminden kültürel mirasa, temel bilim alanlarından enerji ve çevre konularına kadar geniş bir yelpazede tematik konular ele alındı. Projeler, gençlerin karakter gelişimine, toplumsal değerlere duyarlı bireyler olmalarına, kültürel mirasın korunmasına ve gelecek nesillere aktarılmasına katkı sağlamayı amaçladı.

Çarşıbaşı Keşanı, Teknoloji Karşısında Direniyor Çarşıbaşı Keşanı, Teknoloji Karşısında Direniyor


Fizik, kimya, biyoloji ve matematik gibi temel bilim alanlarında yapılan araştırma ve tasarım projeleri, bilimsel keşiflerin temelini oluşturdu. Ayrıca, sağlık, spor, iklim değişikliği gibi konularda yapılan projeler, toplumun sağlıklı yaşam tarzlarını benimsemesine ve çevresel farkındalığın artırılmasına katkı sağladı.

Fuar, öğrenmenin sadece okul duvarları içinde değil, aynı zamanda dışında da gerçekleşebileceğini gösteren projelere de ev sahipliği yaptı. Programın sunuculuğunu Türk Dili Edebiyatı öğretmeni Zeliha Günay Köse yaptı ve açılış konuşmasını okul Müdürü İshak Özderya gerçekleştirdi. Proje yürütücülüğünü ise Mevlüt Yıldırım üstlendi. Fuara 15 danışman öğretmen ve 75 öğrenci proje sergileyerek katkı sağladı. Hasan Tahsin Kıralı Anadolu Lisesi'nin düzenlediği bu bilim fuarı, gençlerin bilim ve teknolojiye olan ilgisini artırmak ve geleceğin bilim insanları, mühendisleri ve teknoloji liderlerini yetiştirmek adına önemli bir adım oldu.

Muhabir: NEZİHA ÇAKIROĞLU