Adıyaman Karakolunda Polisler Arasında Çatışma!: Şehit Var! Adıyaman Karakolunda Polisler Arasında Çatışma!: Şehit Var!

Yılbaşı ikramiyesinin 5 bin liraya çıkartılması kararı alındıktan sonra, sadece yılbaşında değil; Ramazan ve Kurban Bayramları boyunca da geçerli olacak bir düzenleme gündeme getiriliyor.

Haberlere göre, hükümetin seçim kampanyası kapsamında emeklilere bayramlarda verilen 2 bin liralık ikramiyeyi 5 bin liraya çıkartacağı iddia ediliyor. 2024 yılı "Emekliler Yılı" ilan edildikten sonra atılacak ilk adımın bayram ikramiyeleri olduğu belirtiliyor. Ancak bayram ikramiyelerinin artırılabilmesi için Türkiye Büyük Millet Meclisi'nden (TBMM) geçecek yeni bir kanunun gerekliliği bulunuyor.

AK Parti kaynakları, mahalli seçimler nedeniyle şubat sonu veya martın ilk haftasından itibaren Meclis çalışmalarına ara verileceğini belirtiyor. Ancak, bu tarihlerden önce bayram ikramiyelerinde bir artış olacaksa, konuyla ilgili kanun teklifinin TBMM gündemine getirilebileceği ifade ediliyor.

Hükümet ve AK Parti içinde emekli maaşlarına yönelik genel bir iyileştirme düşünüldüğü, ancak az ve çok prim ödeyen emekliler arasındaki makasın açılmamasına özen gösterilmesi gerektiği belirtiliyor. Yeni iyileştirmeler konusunda henüz net bir karar alınmamış olup, seçim öncesinde bu tür adımların atılmasının zor olabileceği ifade ediliyor.
TAKA/BİROL SANCAK 

Editör: Ayşe Sancak