Resmi Gazete'de Yayımlanan Karara Göre 2024 Yılında da Aynı Kur Geçerli Olacak

Buna göre, tıbbi ürünlerin fiyatlandırılmasında kullanılan sabit avro kurunun 2024 yılında da aynı şekilde devam edeceği duyuruldu.

Sarıyer'de Öğretmenin Darp Edilmesiyle İlgili Yeni Gelişme: Veli, Başka Öğretmeni Darp Etmiş Sarıyer'de Öğretmenin Darp Edilmesiyle İlgili Yeni Gelişme: Veli, Başka Öğretmeni Darp Etmiş

Cumhurbaşkanı Kararı, ilaç fiyatlandırılmasında sabit bir döviz kuru kullanılmasına ilişkin belirleyici nitelikte. Geçici 10'uncu maddenin birinci fıkrasına göre belirlenen beşeri tıbbi ürünlerin fiyatlandırılmasında kullanılan Türk lirası cinsinden 1 Avro değeri, 2024 yılı için de geçerli olacak. Bu kararın 2024 yılı için ayrıca yeni bir Avro değerlemesi yapılmayacağı da kararda belirtilmiş.

Bu adım, ilaç fiyatlarının istikrarlı bir şekilde belirlenmesi ve sektördeki tahmin edilebilirliğin artırılması amacıyla atılmış önemli bir adım olarak değerlendiriliyor. Sabit Euro kurunun devam etmesi, ilaç endüstrisindeki paydaşların belirsizlikleri azaltarak daha sağlıklı bir çalışma ortamı oluşturmasına katkı sağlayacak.

Muhabir: AYŞE SANCAK