Karadeniz'de Hava Durumu: Parçalı ve Çok Bulutlu, Yer Yer Sağanak Yağışlar Bekleniyor Karadeniz'de Hava Durumu: Parçalı ve Çok Bulutlu, Yer Yer Sağanak Yağışlar Bekleniyor

PROTOKOL HAZIRLANDI

Tiryaki, “ Şehirlerimizi Afete dirençli hale getirmek zorundayız . Biz de meslek odası olarak üzerimize düşen görevi yapmaya hazırız. Bu kapsamda Trabzon Büyükşehir Belediyesi , Karadeniz Teknik Üniversitesi İnşaat mühendisliği bölümü ve Odamız ortaklaşa Trabzon ili yapı stoğu envantenin belirlenmesine yönelik bir protokol taslağı hazırladık. Yeni dönemde ilk hedefimiz öncelikle  Ortahisar ilçesinden başlayarak Mevcut Yapılarımızın hızlı tarama yöntemi ile tespitini ortaya koymaktır. 17 . Dönem için öncelik ve önem verdiğimiz üzerinde ısrarla duracağımız konudur. Bu tespit puantaj ile öncelikli dönüşüm alanlarımızı tespit etmemiz için birinci aşama olacaktır. Trabzon Şube olarak geleneğimizin meslek ve meslektaş öncelikli faaliyet yürütmek olduğunun bilincindeyiz. Gelenekten aldığımız bu birikimle geleceği şekillendirme hedefiyle yola çıkmış bulunuyoruz” dedi.

B439080B Bd6B 435E 9Da9 3A3731E03D04
 
RUHSAT SORUNLARIMIZ VAR

Tiryaki, “İnşaat mühendisliğinin en önemli unsuru olan üst yapı ruhsat projelerinin hazırlanması, belediye ruhsat süreci ve yapı denetim sistemimizde sorunlarımız vardır. Sürekli eklenen yönetmelikler ve düzenlemeler sürece yama etkisi yapmaktadır. Örneğin yapı denetim sistemine getirilen havuz sistemi kısmi çözüm sağlasa da, projelerin kontrol aşamaları halen sorunludur. Proje kontrol aşamasının bakanlık eli ile yürütülmesi buna bir çözüm önerisidir. Tüm sürecin bütüncül olarak ele alınarak yeniden düzenlenmesi ve net bir şekilde ortaya konulması hem özel sektör hem de kamu kurumlarında çalışan mühendis arkadaşlarımızı rahatlatacaktır. Bu hususlar ile ilgili oda olarak tüm çalışmaların içerisinde olmayı bir görev biliyoruz” diye konuştu. 

B5B7C352 A0Cc 4Cfb 874A Eeb9Dd2B0D7C

Mustafa Tiryaki başkanlığındaki yönetim kurulu şu isimlerden oluştu: Zehra Gül Turhan, Sinan Aydın, Bora Uğraşkan, Yavuz Usta, Murat Uğur Sağlam ve Orkun Kerkesar.
TAKA/BİROL SANCAK

Editör: Doğukan ÖZKURT