İlk evini alacaklara müjde: Hükümet bu yardımı açıklayacak İlk evini alacaklara müjde: Hükümet bu yardımı açıklayacak

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, İŞKUR tarafından hazırlanan İşgücü Piyasası Araştırması'nı paylaştı. Bu araştırmaya göre, Türkiye'de en fazla işgücü ihtiyacı olan sektörün imalat olduğu belirlendi. İmalat sektöründe çalışan 20 ve üzeri kişi bulunduran iş yerlerinin yüzde 37,3'ünde eleman ihtiyacı olduğu tespit edildi.

Araştırma kapsamında işverenler tarafından en çok aranan meslekler de belirlendi. Makineci (dikiş), garson (servis elemanı), satış danışmanı, ahşap mobilya imalat ustası, temizlik görevlisi, gazaltı kaynakçısı, konfeksiyon işçisi, akaryakıt satış elemanı, ark kaynakçısı ve şoför (yük taşıma) en fazla açık iş bulunan meslekler arasında yer aldı.

İşverenlerin yüzde 12,5'i eleman temininde zorluk çekiyor. Özellikle makineci (dikiş), garson (servis elemanı), ahşap mobilya imalat ustası gibi mesleklerde yeterli iş başvurusu yapılmaması ve gerekli mesleki becerilere sahip eleman bulunamaması bu zorlukların başında geliyor.

Gelecek yıl için işverenlerin istihdam artış beklentisi yüzde 5,4 olarak belirlendi. En fazla istihdam artışı beklenen meslekler arasında garson (servis elemanı), kurye, satış danışmanı, makineci (dikiş), inşaat işçisi, ahşap mobilya imalat ustası gibi meslekler öne çıkıyor.

Kaynak: VATAN