İsrail, Türkiye'nin bazı ürünlerin ihracatını kısıtlama getirmesine yanıt verdi. İsrail Dışişleri Bakanı Yisrael Katz, Türkiye'ye ihracatı engellenecek ürünler listesi hazırlayacaklarını açıkladı. Türkiye'nin ticaret anlaşmalarını tek taraflı olarak ihlal ettiğini öne süren Katz, Türkiye'de yatırımların durdurulması ve Türkiye'den ürün ithalatının engellenmesi için ABD Kongresi'ne çağrı yaptı.

X hesabından yaptığı paylaşımda Katz, "Erdoğan, Gazze'de kadın, kız çocuğu, yetişkin ve çocukları diri diri yakan, tecavüz eden, öldüren ve bedenlerine saygısızlık eden Hamas katillerine verdiği destek uğruna Türkiye halkının ekonomik çıkarlarını bir kez daha feda ediyor. İsrail şiddete ve gasplara boyun eğmeyecek, ticaret anlaşmalarının tek taraflı ihlaline göz yummayacak ve Türkiye'ye karşı Türk ekonomisine zarar verecek paralel tedbirler alacaktır. İsrail'in Türkiye'nin ihracatını engelleyeceği ürünler için yeni bir liste hazırlanması talimatını verdim ve ayrıca, ABD'de hükümet ve kuruluşlarla temasa geçilmesini, Türkiye'deki yatırımların durdurulmasını ve Türkiye'den ürün ithalatının engellenmesini, (Burada ABD'nin Türkiye'den ithal ettiği ürünlerden bahsediyor Bakan Katz) Amerikan Kongresi'ndeki dostlarımıza da boykot yasalarının ihlallerinin incelenmesini ve buna göre de Türkiye'ye yaptırım uygulanmasını talep ettim." dedi.


54 ÜRÜNE İHRACAT KISITLAMASI

Florida'da Dev Timsahın Uçak Pistine İnişi: Tehlikeli Durumu Görevliler Engellemeye Aldı Florida'da Dev Timsahın Uçak Pistine İnişi: Tehlikeli Durumu Görevliler Engellemeye Aldı

Türk Ticaret Bakanlığı, 9 Nisan 2024'ten itibaren bazı ürünlerin İsrail'e ihracatını kısıtlama kararı almıştı.

İlk aşamada 54 ürünü kapsayan kısıtlama ateşkes ve tüm yardım engellemeleri kaldırılıncaya kadar devam edecek.
HABER7

Editör: Birol Sancak