Gazze Şeridi'nde süren çatışmalarda, 79'uncu günün içine girilirken, 7 Ekim'den bu yana gerçekleştirilen saldırılarda hayatını kaybeden Filistinli sivil sayısı 20,258'e yükseldi. İsrail ordusunun Gazze'ye yönelik saldırılarını sürdürmesine rağmen, dünya genelinden gelen tepkiler İsrail'i durdurmaya yetmiş değil.

İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF) tarafından yapılan açıklamada, Gazze Şeridi'ndeki çatışmalarda dün 8 İsrailli askerin hayatını kaybettiği ifade edilirken, kara operasyonlarından bu yana ölen İsrailli asker sayısının 152'ye yükseldiği belirtildi. Ancak, gerçek ölü sayısının açıklananın çok üzerinde olduğu tahmin ediliyor.

Gazze'de görev yapan gazeteciler de saldırılarda hedef alınmaya devam ediyor. El Rai Ajansı Müdür Yardımcısı Ahmed Jamal Al Madhoun'un hayatını kaybetmesiyle birlikte, Gazze'de öldürülen gazeteci sayısı 101'e çıktı. Saldırılarda 50'den fazla medya ofisi de tamamen ya da kısmen tahrip oldu.

Uluslararası Gazeteciler Federasyonu (IFJ) Genel Sekreter Yardımcısı Tim Dawson, ölen gazeteci sayısının "olağanüstü yüksek" olduğunu belirterek, "Aklıma gelen hiçbir çatışmada bu kadar çok gazeteci ölümü görmedik" dedi. Dünya genelinde, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarına karşı artan tepkiler ve çağrılar devam ediyor.
TAKA/HABER MERKEZİ

Editör: Doğukan ÖZKURT