Çin merkezli ekonomi platformu olan Hurun, dünyadaki dolar milyarderlerinin listesini yayımladı. Yayımlanan verilere göre, dünya genelinde dolar milyarderlerinin sayısı 3279'a yükseldi. ABD, bu yıl listeye 109 yeni milyarder eklerken, Çin'in milyarder sayısında 155 kişilik bir azalma yaşandı. Ancak, Çin hala 814 milyarderle dünyada ilk sırayı koruyor.

Asgari Ücrete Zam Yapılacak mı? Bakan Işıkhan Konuştu ve Noktayı Koydu Asgari Ücrete Zam Yapılacak mı? Bakan Işıkhan Konuştu ve Noktayı Koydu

Yılın en çok kazananları arasında, Mark Zuckerberg'in 90 milyar dolar ve Elon Musk'ın 74 milyar dolarla öne çıktığı görüldü. Ayrıca, Nvidia'dan Jensen Huang servetini ikiye katlayarak 48 milyar dolara yükseltirken, Jeff Bezos ve Larry Page'in geçen yılki kayıplarını telafi ettikleri belirtildi. Bezos, geçen yıl 70 milyar dolar kaybettikten sonra bu yıl servetine 67 milyar dolar eklerken, Page'in serveti 41 milyar dolar kaybettikten sonra 48 milyar dolar arttı.

Milyarderlerin ülkelere göre sıralandığı listede Hindistan'ın öne çıktığı belirtildi. Hindistan, ABD'den sonra en fazla milyarder artışı yaşayan ülke olarak dikkat çekti. Hindistan'ın Mumbai şehri, Pekin'i ilk kez geçerek Asya'nın en fazla milyardere ev sahipliği yapan kenti oldu. New York ise 7 yıl aradan sonra "dünyanın en fazla milyardere ev sahipliği yapan kenti" unvanını geri aldı. Geçen yıl 1. sırada yer alan Pekin ise 4. sıraya geriledi.

İstanbul'un listeye ilk kez girişi, şehrin ekonomik büyüklüğünün bir yansıması olarak değerlendirildi. İstanbul'un 26. sıradan listeye girmesi ve Avrupa'da ilk 5'e yerleşmesi, şehrin uluslararası arenada önemli bir konuma sahip olduğunu gösteriyor. Avrupa'da en zenginlerin bulunduğu şehirler sıralamasında ise Londra, Moskova, Paris ve Milano ilk sıraları paylaşırken, İstanbul'un bu listede ilk 5'e girmesi dikkat çekti. İstanbul'daki 22 milyarder, şehrin ekonomik potansiyelini gözler önüne seriyor.

Muhabir: AYŞE SANCAK