Okullarda Güvenlik Zaafiyeti Var

İkinci, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:
"Eğitim özelleştirildi ve paralı hale geldi. Biz kimsenin kapı kolu değiliz. Bu ülkenin çocuklarına ve yurttaşlarına hizmet veriyoruz. Boyun eğmeyeceğiz. Anlatmaya ve öğretmeye sonuna kadar devam edeceğiz. Bu ülkede milli eğitim bakanları ataması yapılmadığı için siz kaldığı ve hayatına kıyan öğretmen arkadaşlarımız var. Öğretmenler 24 saat eğitim hizmeti verirken, 'az çalışıyorlar' deme hadsizliğini gösterdiler. Kimse Türkiye’nin eğitim emekçilerine böyle bir nobranlığı gösterme hakkına sahip değil.

Çarşıda, pazarda ve iş yerinde şiddet kültürüyle iç içeyiz. Bu şiddet kültürü bilerek ve isteyerek sistematik bir şekilde üretiliyor. Televizyonlardaki en çok izlenen filmlere, sinemalara, sosyal medya platformlarındaki oyunlara bakın. Hepsinde şiddet, sevgisizlik ve cinayet var. Eğitimcilere ve bilimsel demokratik eğitim talebine gelince, laiklik ve bilimsellik ilkelerine savaş açanlar, Cumhuriyet’in aydınlanmasına savaş açanlar bu memleketi sevgisiz, ahlaksız ve saygısız bıraktılar. Toplumu böldüler ve ayrıştırdılar."

Samsun'da Kavga Edip Yola Savrulan Şahıs, Son Anda Ölümden Kurtuldu Samsun'da Kavga Edip Yola Savrulan Şahıs, Son Anda Ölümden Kurtuldu

Şiddetin Hedefiyiz

İkinci, sözlerine şöyle devam etti:
"Milli Eğitim Bakanlığı ve siyasi iktidarın eğitim emekçilerine yönelik söylem ve yaklaşımlarıyla Öğretmenlik Meslek Kanunu üzerinden emeğimizin değersizleştirildiği, mesleğimizin itibarsızlaştırıldığı koşullarda, savaşlarda bile hedef alınmayan eğitim emekçileri okullarda şiddetin hedefi olmaya devam etmektedir.

Ömrünün büyük bölümünü eğitime ve öğrencilerine adamış olan bir meslektaşımızı hayattan ve öğrencilerinden koparan ne basit bir ülke krizi, ne failin öğrenci oluşu ne de failin kimliği ile ilgilidir.

Bugüne kadar eğitimden sorumlu olanların yaptıkları açıklamalarda eğitimde yaşanan olumsuzlukların sorumlusu olarak öğretmenleri göstermesi, CIMER uygulamasının bizlere karşı bir suistimal aracına dönüştürülmesi, MEB'in eğitimde yaşanan sorunlara çözüm üretmek yerine öğretmenleri ve idarecileri veli/öğrenci karşısında tek muhatap olarak bırakması, bugün yaşananlara zemin oluşturmuştur. Bu ülkede okulda öğretmen öldürüldü. Söz bitti. Şiddetin, cinayetin tek bir faili olmadığını hepimiz çok iyi biliyoruz."

Muhabir: AYTEKİN AKAY