İYİ Parti Trabzon Milletvekili Yavuz Aydın, Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'ta yaşanan depremin yıldönümünde depremde kaybolan çocuklarla ilgili Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş'a yönelik bir soru önergesi verdi. Önergede, deprem sonrasında kaybolan çocuklarının durumuyla ilgili beş soru bulunmaktadır. Sorular şu şekildedir:


1.    6 Şubat 2023 yılında yaşanan deprem sonrasında kaç aile çocuklarının kaybolduğunu ihbar etmiştir ve bu ihbarlara Bakanlık tarafından hangi yanıtlar verilmiştir?


2.    Depremde kaybolan çocuklar için Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yapılan çalışmalar nelerdir?

İYİ Partili Yomra Belediye Başkanı Mustafa Bıyık, yaşanan gelişmelerle alakalı durum değerlendirmesi yaptı, istifa etti İYİ Partili Yomra Belediye Başkanı Mustafa Bıyık, yaşanan gelişmelerle alakalı durum değerlendirmesi yaptı, istifa etti


3.    Kayıp çocuk başvurusunda bulunan ailelerden kaçı çocuklarına kavuşmuştur ve Bakanlık bu çocukların bulunmasında hangi çalışmaları yürütmüştür?


4.    Depremde ailesini kaybeden çocuklar koruma altına alınmış mıdır ve bu çocuklara yaşadıkları travma nedeniyle psikolog ve pedagog desteği sağlanmış mıdır? Sağlanmadıysa neden sağlanmamıştır?


5.    Kamuoyuna yansıyan haberlere göre, Akdeniz sahillerinde bulunan kimliği belirsiz cansız bedenlerin, deprem bölgemizde kaybolan vatandaşlarımızla DNA eşleşmesi yapılmış mıdır ve eğer yapılmamışsa neden yapılmamıştır?


Yavuz Aydın, depremde kaybolan çocukların durumunun aydınlatılması ve ailelere sağlanan desteklerin değerlendirilmesi amacıyla bu soru önergesini sunmuştur.
TAKA/NEZİHA ÇAKIROĞLU

Editör: Ayşe Sancak