Bıyık ve Başkan’ın açıklamalarında Yavuz Aydın vurgusu dikkat çekti. İYİ Parti Trabzon Milletvekili Yavuz Aydın’ın partinin il teşkilatından ayrı yol aldığı iması ortaya çıktı. İstifa açıklaması sırasında Başkan Mustafa Bıyık, “ Seçim öncesinde de sonrasında da Yavuz Aydın ile de bir temasım olmadı.

Öncelikle sayın vekilin kendisini sorgulaması lazım. İYİ Parti’nin Trabzon’da kazandığı tek belediye Yomra. Kendi şehrinde, kendi partisinden belediye başkanlığını yeniden kazanmış bir belediye başkanı olarak bana ne bir tebrik telefonu etti ne de bir selam verdi.

''Yomra Belediye Başkanını zaten satar''

Kendi partisinin belediye başkanını arayıp tebrik etmeyen, ziyaret etmeyen, belediyesine gelmeyen bir adamla hemşericilik adı altında yol yürümenin bir anlamı yok. 20 yıllık yol arkadaşı Koray Aydın’ı ilk kavşakta satan adam, Yomra Belediye Başkanını zaten satar.” açıklamasında bulunurken, Fatma Başkan, “Partimize zarar vermemek adına genel merkezin aldığı kararlar başarıya götürmeyecek olsa da uyguladık. Parti aidiyetimizle birlikte çalıştık.  Vekilimiz Yavuz Aydın’la yerel seçimlerde birçok konuda fikir ayrılığına düştük.

Trabzon'da Yeni Yönetimin Politikası Merak Konusu!

Fakat seçim sürecinde partime zarar vermemek adına yine her şeye rağmen süreci düzgün yönetmeye çalıştım.  Ancak İYİ Parti olarak, sınırlı il ve ilçeler dışında ülke genelinde ağır bir hezimete uğradık.

Trabzon’da Mustafa Bıyık başkanımızla Yomra Belediyesini alarak mevcut belediyemizi koruduk. Kendi söylemlerimizle çeliştik, millete ve tabana rağmen siyaset yapılmayacağını gördük.” dedi.

Trabzon siyasetine son dakika etkisi Trabzon siyasetine son dakika etkisi

İYİ Parti Trabzon il teşkilatında birçok kişiyle anlaşamayan ve istenmeyen bir isim olan Muhammet Erkan’ın Genel Merkez tarafından Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanlığına aday gösterilmesinde Vekil Yavuz Aydın’ın etkisi olduğu iddiaları ortaya atıldı.

Erkan’ın Yavuz Aydın’ın adayı olup olmadığına ilişkin iddialara Fatma Başkan yanıt vermedi. Gelinen noktada ortaya çıkan tabloda İYİ Parti Genel Merkezinin il teşkilatlarının uyarılarına kulak asmadığı ve bazı kişilerin sözlerini esas alarak merkezden karar aldığı görüldü.

Tabana ve il teşkilatlarına uzak şekilde siyaset yapan İYİ Parti’nin başarısızlığı kaçınılmaz olurken, Trabzon’da kurulacak yeni yönetimin nasıl bir politika izleyeceği de merak konusu oldu.

Editör: Birol Sancak