İzlanda Meteoroloji Ofisi'nin açıklamasına göre, bugün sabah 5:30'da Sylingarfell'in kuzeydoğusunda yoğun küçük deprem hareketliliği gözlendi ve yaklaşık 30 dakika sonra aynı bölgede bir patlama gerçekleşti. Sahil Güvenlik tarafından yapılan bir uçuş sonucunda elde edilen değerlendirmeye göre, çatlağın yaklaşık 3 kilometre uzunluğunda olduğu belirlendi.

Patlama, daha önce aralık ayında ve ocak ayında yaşanan iki patlama ile aynı bölgede, tahliye edilen balıkçı köyü Grindavik yakınlarında meydana geldi. İzlanda, Avrupa'daki en yüksek sayıya sahip olan 30'dan fazla aktif yanardağ sistemine ev sahipliği yapıyor.

Hamas Lideri, Erdoğan'ın Baskılara Karşı Duruşunu Övdü Hamas Lideri, Erdoğan'ın Baskılara Karşı Duruşunu Övdü

Ülke, Avrasya ve Kuzey Amerika tektonik plakalarını ayıran Orta Atlantik Sırtı üzerinde yer alıyor. Mart 2021'e kadar Reykjanes yarımadasında sekiz yüzyıl boyunca herhangi bir patlama yaşanmamıştı.

Uzmanlar, Ağustos 2022'de ve Temmuz ile Aralık 2023'te meydana gelen patlamaları, "yeni bir faaliyet döneminin başlangıcı" olarak değerlendiriyor ve bölgedeki endişelerini dile getiriyor.,
KAYNAK/NTV

Editör: Ayşe Sancak