Hamamizade İhsanbey Kültür Merkezi’nde gerçekleşen konseri CHP Trabzon eski Milletvekili ve Ortahisar Belediye Başkan adayı Ahmet Kaya, Trabzon Gençlik ve Spor İl Müdürü Lokman Arıcıoğlu, Trabzon Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkan Vekili Ali Mahir Pak, Trabzon’da faaliyet gösteren kültür-sanat derneklerinin başkan, yönetici ve koro şefleri ile çok sayıda musiki sever izledi. 

8Fef9326 020D 484A 9740 6Bcf9C2F1A05
Sunuculuğunu edebiyat öğretmeni Sultan Okur’un yaptığı programda şef Vecdi Bülent Çiftçi’nin muhteşem yönetiminde saz üstatları ve korist-solistler uzun süre unutulmayacak bir konser verdiler ve dakikalarca ayakta alkışlandılar. 
Muhteşem şarkılar soğuk geceyi ısıttı…
İki bölüm halinde dolu dolu gerçekleşen konserin birinci bölümünde Murat Öncel, Aysen Yücesan Makuloğlu, Mustafa Erdem ve Sevilay Şahinler,  ikinci bölümde ise Semih Kalyoncu, Ali Adanur, Özlem Göktopal, Gül Şişmanoğlu, Selma Avcı ve Ali Kemal Mumcu solo eserlerle sahne aldılar. Programın sonunda Trabzon’un yetiştirdiği ender ses sanatçılarından biri olan, eğitimci, koro şefi Vecdi Bülent Çiftçi de seslendirdiği iki eserle adeta gönüllerin bam teline dokundu. 
Arıcıoğlu, “Hocamızdan gençlerimizden de bir koro oluşturmasını istirham ediyorum”…
Trabzon Gençlik ve Spor İl Müdürü Lokman Arıcıoğlu gecenin mimarı şef Vecdi Bülent Çiftçi’ye plaketini takdim ederken yaptığı konuşmada Gençlik Spor ailesi olarak her zaman kültür-sanata destek verdiklerini belirterek şunları söyledi: 
"Biz olayın gençlik ve spor kısmındayız. Gençlerimizin birçok faaliyetlerine katılıyoruz. Burada hocamızın enerjisine hayran kaldım. Şefimizden sadece burada değil, bizim gençlerimizden de bir koro oluşturmasını veya bu koroya dahil etmesini isterim. Bizde Gençlik Merkezleri olarak bunu özellikle istiyoruz. Çok keyifli bir müzik akşam yaşadık. KA-FEM Derneği’ne bundan sonraki faaliyetlerinde de başarılar diliyor ve gecede emeği geçen herkesi kutluyorum.” 
Pak, “Güzel bir akşamdı hiç bitmesin istedik”…
Trabzon Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkan vekili Ali Mahir Pak da koro şefi Çiftçi’ye çiçeğini takdim ederken “Çok güzel bir akşam yaşadık. Muhteşem bir repertuar ve içimize sinen şarkılar dinledik. İnanın hiç bitmesin istedik. Emeği geçenleri tebrik ediyorum” dedi. 
Adanur,”Her zaman yanımızda olan dostlara teşekkür ederiz”…

Dfcdb776 761F 4596 90B8 Eb9836C5A482
Dernek Başkanı Ali Adanur da soğuk kış akşamında salonu tıka basa dolduran sanatseverlere teşekkür ederek, “Bizleri hiçbir zaman yalnız bırakmayan tüm dostlarımıza teşekkür ediyoruz. Bize büyük güç verdiniz. Sağ olun, var olun” diyerek şef Çiftçi ve gecenin başarılı sunucusu Okur’a çiçek takdim etti. 
Çiftçi, “Birlik olursak çok güzel işlere imza atmaya devam ederiz”…
Koro şefi Vecdi Bülent Çiftçi’de yakın bir zamanda katıldığı KA-FEM ailesinin bir ferdi olmaktan mutluluk duyduğunu ifade ederek şöyle konuştu: 
“Kısa sürede büyük özveriyle muhteşem bir koro oluşturduk. Önce bana bu uğurda inanan ve yol arkadaşlığı yapan başta ailem olmak üzere kader birliği yaptığımız başkanım Ali Adanur’a teşekkür etmek istiyorum. Ayrıca, bizden desteklerini hiçbir zaman esirgemeyen yönetim kurulu üyelerimize, hiç durmaksızın iş yoğunluğuna rağmen saatlerce çalıştığımız tüm saz ve koro ekibime,  bu soğuk akşamda buraya gelip bizlere büyük güç veren siz gönül dostlarına, tüm dernek başkanlarım ve şeflerine yürekten teşekkür ediyorum. İyi ki varsınız. Birbirimize destek olur, güç katarsak bundan sonra çok daha güzel işlere imza atacağımıza inanıyorum. “
TAKA/NURGÜL GÜNAYDIN

Editör: Doğukan ÖZKURT