Ücretsiz Doğalgaz Desteği Sonlandırıldı: Faturalara Ek Destek Son Buldu Ücretsiz Doğalgaz Desteği Sonlandırıldı: Faturalara Ek Destek Son Buldu

Habur Gümrük Kapısı'nda gerçekleştirilen bir operasyonda, Irak'tan Türkiye'ye giriş yapan lüks araçlarla ilgili önemli bir usulsüzlük tespit edildi. Araçları Türkiye'ye getiren kişilerin yurt dışından olmadıkları halde taşıtları Türkiye'de kullanmak için izin almaya çalıştıkları ortaya çıktı. Bu durum üzerine 12 milyon 249 bin Türk lirası değerinde 2 lüks otomobile el konuldu.

Diğer bir operasyonda ise Kocaeli Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü, elektronik programlar üzerinden yapılan incelemeler sonucunda 47 aracın yurda giriş aşamasında veya sonrasında pasaporttan pasaporta devir yapılarak Türkiye'de kalma sürelerinin usulsüzce uzatıldığını belirledi. Bu operasyonda, yaklaşık 433 milyon 500 bin TL değerinde 47 araç ele geçirildi.

Soruşturma kapsamında Karasu Cumhuriyet Başsavcılığı, 54 şüphelinin ifadelerini aldı. Bu operasyonlar, kaçakçılıkla mücadelede alınan kararlı önlemlerin bir parçası olarak değerlendiriliyor.
TAKA/NEZİHA ÇAKIROĞLU

Editör: Ayşe Sancak