Şeref Malkoç, yaptığı açıklamada, Ombudsmanlık Kurumunun anayasal bir kurum olduğunu ve idare ile insanlar arasındaki sorunları gidermeyi amaçladıklarını belirtti. Kadın ve çocuk haklarına özel önem verdiklerini ve bu konuda çeşitli çalışmalar yaptıklarını ifade etti.

Şeref Malkoç'un açıklamalarına göre, Ombudsmanlık Kurumu, kadın ve çocuk haklarına yönelik başvuruları inceleyerek tavsiye kararları veriyor ve bu konuda farkındalık arttırıcı faaliyetler düzenliyor. Özellikle üniversitelerde Ombudsmanlık toplulukları kurarak genç nesillere ulaşmayı ve haklarını öğrenmelerini sağlamayı hedefliyorlar.

Bolu Dağı Tüneli'nde Çalışma Başlıyor: İstanbul İstikameti 50 Gün Trafiğe Kapalı Bolu Dağı Tüneli'nde Çalışma Başlıyor: İstanbul İstikameti 50 Gün Trafiğe Kapalı

UNICEF Heyeti ise Türkiye'deki çocuk hakları ve toplumsal cinsiyet eşitliği konularında yaptıkları çalışmaları paylaştı ve Kamu Başdenetçiliği Kurumu ile olan iş birliklerini memnuniyetle dile getirdi. Danışman Sheeba Harma, Türkiye'deki kırılgan gruplara ve tüm çocuklara ulaşmayı amaçladıklarını ve UNICEF Türkiye Ofisi ile iş birliğini güçlendirmek istediklerini vurguladı.

Toplantıda ayrıca Kamu Denetçisi Celile Özlem Tunçak, çocuk haklarına özel önem verdiklerini ve çocukların yüksek yararını gözeterek yardımcı olmak için ellerinden gelen her şeyi yaptıklarını belirtti. Kamu Başdenetçisi ve UNICEF Heyeti, gelecekte de iş birliklerini sürdürme kararı aldılar.

Editör: Birol Sancak