Tehlike teknik değil, tamamen duygusal!
Yani ekonomik. Trabzonspor’un sadece stadını kiraladığı Şenol Güneş Spor Kompleksi ile ilgili.
Bir süredir çok önemli gelişmeler yaşanıyor. Stad ve tesislerin yeri hala Milli Emlak Müdürlüğüne aitmiş. Milli Emlak Müdürlüğü bir süre önce Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’ne bir yazı göndermiş. Özetle şu var: ‘Ne kadar gelir elde ettinizse aşağıdaki hesap numarasına yatırın.’
Ortada gelir yok.
Çünkü stadı ve içindeki cafeteryaları Trabzonspor kullanıyor.
Bu şu anlama geliyor, Milli Emlak bir süre sonra Trabzonspor’un da gelirlerini isteyebilir!
Ne yapılmalı?

Bir an önce Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü, Milli Emlak Genel Müdürlüğü’nden Şenol Güneş Kompleksi’nin tapusunu almalı
Sonrasında Trabzonspor’a tapu ile birlikte kiraya vermeli. Yine aynı şekilde Yavuz Selim Sahası yıkıldığından oradaki stadlar kullanılacak. O stadlarda Milli Emlak’a ait. Kira isteyebilir.
O stadlar da Gençlik ve Spor’a tahsis edilmeli.
Şimdi herkes birbirine bakıyor.
Bu sorunu da Tayyip beyin mi çözmesi bekleniyor!
Çetrefelli iş.
Her an Milli Emlak bürokratlara zimmet çıkarabilir.
Son notta şunu söyleyeyim. Toplu Konut İdaresi tesisleri yaptı.
Ama TOKİ tapulu arazileri aldı, tapusuz olanları bomba gibi Gençlik ve Sporun eline bıraktı!
 
RIZA HOCAYI SEVDİK!
 
Trabzonspor iyi bir kamp dönemi geçirdi. Burak da hazır duruma geldi. Bence Osmanlı maçında da dinlendirilmeli. Rıza Çalımbay’ın TRT’deki yayınını izledik. Şunu gördük ki, Trabzonspor’a hakim. Tek sorun saha sonuçları. Kazandıkça Trabzonspor camiası Rıza hocayı daha da sevecek ve hak ettiği yere koyacak. Ne güzel, Beşiktaş’ta Şenol hoca, Trabzonspor’da Rıza Çalımbay, futbolun güzelliği bu.
  
FUTBOL ÇILGINLAŞTI

 
200 Milyon Avro’ya Neymar’ın sözleşmesini feshederek Paris St. Germain takımına gitmesi Avrupa futbol piyasasını allak bullak etti. Şimdi sırada Messi var. Messi’nin de 300 milyon Avro fesih bedeliyle satın alınacağı iddiaları dolmaşıyor. Messi’nin, Katalonya’nın bağımsız mücadelesi sonrasında yaşanan olaylar sebebiyle huzursuz olduğunu belirtelim. Bakalım Messi nereye gidecek? İngiltere mi, yoksa Fransa’ya mı? Ama bir şey var ki artık futbol Ronaldo, Messi ve Neymar üçgeninden çıkmalı. Yeni yıldızlar gelmeli.
 
İDMANOCAĞI VOLEYBOL
 
Trabzon’da son dönemde futbol kadar ilgi duyulan branşlar da var. Basketbol, Voleybol ve Hentbol. Zağnosspor Hentbolda Avrupa’yı sallıyor. İdmanocağı Voleyboy takımı 1.Ligde oynuyor. PTT, bir yıl önce İdmanocağı Voleybol takımının isim hakkını satın alıyordu. Arada 15 Temmuz oldu her şey birbirine karıştı, bu olmadı. Bugüne kadar İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu çok ciddi destekler verdi. Bu destek nerede ise 500 Bin TL. Ama yetmedi. İdmanocağı takımının 1 Milyon TL borcu var ve kadınlar Voleybol grubu da en büyük maliyet. İmperial Hastanesi, Milletvekili Ayşe Sula Köseoğlu ve Mehmet Çelebi’nin bu voleybol takımını kapatmamak için büyük çabaları oldu, oluyor. Bayan futbol takımına Maçka Belediyesi sahip çıktı. Koray Başkan orayı destekleyecek. Şimdi Voleaybol takımına bir el daha atılmalı. Bunu kim yapacak? Bence bütün Trabzon.
 
HAKEMLERİN YEMİNİ


 
Bilmiyorum ben mi yanlış bakıyorum hakemlikte bir toparlanma var. Fener’i meneri koruma kollama işi bitti. Bu önemli bir gelişme. Bu gelişmeler hakemliğe ilgiyi de artırıyor. Trabzon’da Merkez Hakem Komitesi Üyesi Alican Lakot başta olmak üzere hakemler güzel bir gece organize ettiler. KTÜ Sahil Tesisleri’nde hakemlere kokart takıldı. Hakemleri acemi askerliğini tamamlayan erler gibi bayrağın önünde adaletli olacaklarına dair şeref sözü verdiklerini de ilk kez orada gördüm. Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’nun da katıldığı ve hem amatörün hem de hakemlerin sorunlarını dinlediği gecede aday hakemliğini tamamlayan hakemleri kutluyorum. Onlar belki Yavuz Selim’de uzun süre kalamayacaklar ama geçmişi unutmasınlar. Trabzon’un hakem zemini sağlamdır. Geçmişe baksın ve devam etsinler.
 
MEFTUN İÇİN 2 SATIR YAZI!

‘TRT Trabzon Müdürlüğünde görev yapan ve üyemiz Meftun Dumlu geçirdiği kalp krizi sonucu vefaat etmiştir. Merhum kardeşimize Allah' tan rahmet, ailesine ve yakınlarına başsağlığı diliyoruz. Türk Haber-Sen’
Bu 2 ay öncesinin bir sendika duyurusu. Ama duyan yok. Meftun’un ölümünü eski bir PTT Spor yöneticisinden öğrendim. Sessiz sedasız göçtü. Meftun, Sırrı Dumlu ağabeyin oğlu idi. Sırrı ağabey öğretmenlikten emekli olduktan sonra Ulusoy’da müdürlük yaptı. Erzurumlu idi. Meftun PTT’nin dev santraforu. Kaleci ile kafa topuna çıkar ve kaleci elleriyle ondan topu alamazdı. Profesyonel olarak Kırıkkalaspor’a gitti. Meftun’da sessiz sedasız uçtu elimizden. Belki birçok kişi de Meftun’un ölümü duymadı, duyamadı.
 
FATİH HASTANESİ SOHBETLERİ
 
Atilla Yılmaz’ın Başhekimliği, Hakan Usta’nın Başhekim yardımcılığı döneminde Fatih Devlet Hasanesine sık, sık uğrardık. O dönemde bir de doktor odası vardı. O doktorlar odasında da Aydın Aydın başta olmak üzere Trabzonspor sohbetleri yapardık. İhsan Alioğlu, Hasan Yener genelde orada olurlardı. Aydın Aydın da futbola yakın olan hekimlerdendi. Yakın dostluğumuz vardı. Birçok yakınımızı tedavi eden isimdi Aydın Aydın. Bir sabah ‘Aydın Aydın öldü’ dediler. Şaşırdık İlk olarak Çaykaralı hemşehrisi Nuri Aydın Paylaşmış. Sonrasında ise Zihni Ağırman aradı, ‘Müdür yaşam bu kadar’
Aydın Aydın’ı kalp hastanesi morgundan tabuta koyup Medikal Park Yıldızlı’ya götürmüşler! Ölüme çare yok. Kader çizgisi de çizilmiş Ama Aydın Aydın’la ilgili önce kalp kirizi dendi sonra beyin kanaması. Yani ilk müdahale Çimenli bölgesinden Trabzon yönüne gelirken Tıp Fakültesinde yapılsa idi belki de yaşama tutunacaktı. Kalp hastanesine getirelim derken kaybettik  Onu. Mekanı cennet olsun.
 
FOTOĞRAF SERDAR BALİ!

 
Trabzonspor’un en büyük efsanelerinden birisi de Turgay Semercioğlu’dur. Semercioğlu’nun Nejmi’ye, Hüseyin’e yaptığı gollük ortalar unutulmaz. Zamanın en iyi sağbeki. Garanti bankasının yanı, Bankadan Para çekiyor. Eski Takım arkadaşı TFF Bölge Müdürü Serdar Bali’de onu yakalamış. Turgay diye bağırdı ve denklanşöre o dönünce bastı. Ortaya gözlüklerle birlikte bu fotoğraf çıktı.
 
BİRAZ DA NOSTALJİ
 
Rıza-Fikret ve Trabzonsporlu efsane Ali Kemal Denizci aynı takımda.