Proje, Farabi Hastanesi'nin yanında hizmet verecek şekilde planlanmış olup, içerisinde Çocuk Acil, Ameliyathane, Teşhis Üniteleri, Çocuk İzleme Merkezi, Yeni doğan ve cerrahi üniteleri gibi bölümleri barındıracaktır. 2024 yılı içerisinde bitirilmesi planlanan hastanenin 2025 yılında hizmete açılması hedeflenmektedir. KTÜ Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Çuvalcı, projenin yüzde 85 oranında tamamlandığını belirtmiş olup, bütçe ve zamanlama konularında Cumhurbaşkanlığı'na teşekkürlerini iletmektedir. Müteahhit tarafında bazı aksaklıkların yaşandığını ancak bu duruma rağmen projenin planlanan tarihte tamamlanması için çaba harcandığını ifade etmektedir.

Diş Hastanesi Projesi Yeniden İhaleye Çıkacak

Doktorlar uyardı: Çocuklarda bu belirti körlüğe kadar gidiyor Doktorlar uyardı: Çocuklarda bu belirti körlüğe kadar gidiyor

KTÜ bünyesinde inşaat çalışmaları süren Diş Hastanesi projesi ise yüzde 85 oranında tamamlanmış durumdadır. Ancak, müteahhit tarafından yaşanan mali sıkıntılar nedeniyle proje yeniden ihaleye çıkarılacaktır. Proje, hastane olarak planlanmamış olup, Dekanlığa bağlı bir ünite olarak planlanmıştır. Yeni ihaleye, Başhekimlik ve Yemekhane gibi birimlerin de eklenmesi planlanmaktadır. Projenin bu yıl sonuna veya gelecek yılın başına kadar tamamlanması hedeflenmektedir. Çuvalcı, Diş Hastanesi'nin eski yerine göre daha modern ve çağdaş bir yapıya kavuşacağını belirtmiştir.
TAKA/BİROL SANCAK 

Editör: Ayşe Sancak