KOKARCA ISTILASI

Karadeniz Bölgesi'nin en önemli geçim kaynağı olan fındık, kahverengi kokarca böceği ile büyük tehlike altında. İl ve ilçe tarım müdürlükleri ile sektör paydaşlarının ortak çalışmalarıyla 40 bin noktada ilaçlama yapıldı. Ancak, bu böceklerin hızla çoğalması ve tarım alanlarına zarar vermesi endişe yaratıyor.

MÜCADELE DEVAM EDİYOR

Ordu İl Tarım ve Orman Müdürü Kemal Yılmaz, kahverengi kokarca ile mücadelenin yoğun bir şekilde sürdüğünü belirtti. Bu zararlı böceklerin fındık hasat sezonunda üreticilere büyük sıkıntılar yaşattığını ifade eden Yılmaz, yapılacak kimyasal mücadelenin önemine vurgu yaptı.

DİSK Genel Başkanı Artvinli hemşerimiz TAKA’ya konuştu; Taksim’de Olacağız DİSK Genel Başkanı Artvinli hemşerimiz TAKA’ya konuştu; Taksim’de Olacağız

ÜRETİCİLER TEDİRGİN

Kahverengi kokarca istilasından en çok etkilenenler ise fındık üreticileri. Kokarca böceklerinin tarım ürünlerine zarar verdiğini ve evlerine kadar girdiğini belirten üreticiler, endişelerini dile getiriyorlar. Çamaşır asmak gibi günlük aktivitelerini dahi gerçekleştiremeyen ev hanımları, bu durumdan rahatsızlık duyuyor ve mücadelenin daha etkili bir şekilde sürdürülmesini talep ediyorlar.

Muhabir: BİROL SANCAK