Yeni bir başlangıç sloganıyla yola çıkan Karagöz, yeni bir siyaset anlayışıyla yola çıktığını belirterek, kadın ve gençlerin aktif olduğu Beşikdüzü'nü birlikte yönetmeye talip olduklarını söyledi. 
Karagöz'ün adaylık konuşmasında şu sözleri söyledi:
"Amacımız yeni bir başlangıç Beşikdüzü'nde. En başta gençler ve kadınları siyasetin tam merkezine yerleştirerek yeni bir siyaset kültürü inşa etmek istiyoruz. Siyaseti çatışmadan, kutuplaştırmadan, birbiriyle savaşmaktan ibaret gören siyaset anlayışını reddediyoruz. Bizlerin aday adaylığı başvurusu kendi partililerimizle yarışmak değil, Beşikdüzü'nde gençlerin sürüklenmiş olduğu uyuşturucu ve kumar bağımlılığıyla savaşmak, Beşikdüzü'nün sürüklenmiş olduğu kent yoksulluğuyla savaşmaktır. 
Bizim başvurumuz sadece bir belediye başkanı seçmek, belediye makamına talip olmak değildir. Yönetimini tek bir kişiye değil, yetkiyi makamdan alıp halka indiren, meclis üyelerinin yarısının kadınlardan oluştuğu, halkın karar alma süreçlerinin tamamında yer aldığı katılımcı ve çoğulcu bir yönetim vadediyoruz.
Bizler Türkiye'de bir Beşikdüzü markası inşa etmek istiyoruz. Beşikdüzü'nde boş kalmış bir tarla, ekilmemiş bir toprak istemiyoruz. Partili ayrımı gözetmeksini, her bir hemşehri ile bir araya gelerek  üreten bir Beşikdüzü'nü beraber kurmak istiyoruz. 
Bugün Beşikdüzü içerisindeki kurum ve kuruluşlarla beraber ne yazık ki Cumhuriyet'in 100 yılına baktığımızda Trabzon'un diğer ilçelerinin gerisinde kalmış durumda. Cumhuriyet'in ikinci yüzyılında Trabzon'un modern yüzü olmayı başarabilmiş, denizlen bütünleşmiş, sokaklarına tekrar deniz kokusunun girdiği ve engelli dostu bir Beşikdüzü hayal ediyoruz.
5 yılın sonunda sosyal refahını artırmış, üreten, birlikte ilerleyen ve gurbette asgari ücret ile emekleri sömürülen, geçim sıkıntısı yaşayan 40.000 evladının evlerine geri döndüğü  bir Beşikdüzü'nü beraber kurmak için belediye başkanlığına aday adaylığımızı açıklıyoruz."
TAKA/NEZİHA ÇAKIROĞLU

Editör: Ayşe Sancak