En Yüksek Faizi Sunan Bankalar Belli Oldu: İşte Mevduatınızın Getirisi En Yüksek Faizi Sunan Bankalar Belli Oldu: İşte Mevduatınızın Getirisi

Kredi kartlarının kullanımında yaşanan hızlı artışlar, ekonomi yönetimini seçim sonrasında kartlı harcamalarda düzenlemeler yapma konusunda harekete geçirdi.

Merkez Bankası'nın kasım ayından bu yana sabit tuttuğu kredi kartı faizlerine rağmen, vatandaşlar enflasyon karşısında alım güçlerini koruyabilmek için kredi kartlarına olan taleplerini sürdürüyor. Şubat ayında ise kredi kartı harcamalarında yüzde 17'lik bir artış yaşandı ve bu hafta içerisinde 240 milyar lira değerinde kartlı harcama gerçekleştirildi. Bu artışla birlikte, vatandaşların bankalara olan kredi kartı borcu da 2 Şubat haftasında 1 trilyon 247 milyar liraya yükseldi.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Bankalar Birliği Başkanı Alparslan Çakar ve yeni atanan Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan, kredi kartlarına yönelik düzenleme sinyali verdi. Karahan, bu hafta içerisinde kredi kartı harcamalarındaki artışı yakından takip ettiklerini ve konuyla ilgili çalışmalar yürüttüklerini belirtti.

Kulislerde dolaşan bilgilere göre, kredi kartlarıyla ilgili masada birkaç düzenleme formülü bulunuyor. Bunlardan ilki, Haziran 2022'den bu yana değiştirilmeyen asgari ödeme tutarının artırılması. Diğer bir seçenek ise kredi kartı limitlerine kısıtlama getirilmesi. Ayrıca, kartlara uygulanacak taksit sınırlaması da gündemde olan düzenlemeler arasında bulunuyor.

Öte yandan dün, Finansal İstikrar Komitesi tüketici kredileri başlığı altında toplandı ve kredi kartlarıyla ilgili yapılacak düzenlemeler ele alındı.

TAKA/AYŞE SANCAK 

Editör: Ayşe Sancak