Trabzonpor’un yıllardır çözemediği sorunlarının başında istikrar geliyor. Bu sezonun ilk yarısında da bunu yaşıyor.
Son iki maç çok güzel örnek. Trabzonspor Malatya’da 5 gol yiyor,
Trabzon’da ise Feneri doğduğuna pişman edercesine oynuyor ve maç 61 bitecekken 2-1 bitiyor.
Ben maç bittikten sonra Kayseri maçını sordum.

Ne zaman kaçta?

Cumartesi günü saat 19.00’da. Şimdi Trabzon 5-0 yenilen takıma karşı oynayacak!
Önazi yok. Son haftalarda iyi oynayan bir isimdi.
Kayseri’de ise eksikler sahaya dönüyor.
Trabzonspor’un en önemli müsabakası Kayseri maçı.
Eğer Trabzonspor bu maçı geçer ise işte o zaman ligde her şey olabilir.
Fener Kasımpaşa’yı yener Başakşehir de kaybederse Trabzon yukarıya yaklaşabilir.
Biz yine de sakin olalım, Kayseri maçına dönüm maçı değil sıradan maç gibi bakalım.

 ‘Sosa Sorumluluk Alırsa’ Dedik

Geçen hafta Sosa sorumluluk alırsa diye yazmıştım. Sosa sorumluluk aldı. Öyle bir sorumluluk aldı ki, maçtan sonra soyunma odasında bile o sorumluluğunu unutmadı. Soyunma odasında kolundaki kaptanlık pazubandı hala duruyordu. Bu, attığı gol kadar da önemlidir.

8 Yıl Sonra Kalkan Zafer Kolu

TAKA Gazetesi’nin spor servisini tebrik ediyorum. Spor Müdürü Yahya Karabina. Sakin güç. Hem Güzel bir insan hem de işini tertemiz yapan gazeteci. İstikrar abidesi. Ekibini de iyi seçmiş. Ali Osman Yörük. Ben  Ali Osman’ı  Adnan Sungur’a benzetiyorum. Çok okuyan, araştıran, özel habere çalışan, dik duruşu olan ve haberi kutsal yorumu hür gören idelasit isim. Ve Tahsincan Deveci. Bizim aileye katılmasına katkı sağladığım genç gazeteci. Bülent Deveci’nin oğlu. Geçen hafta yaptığı haber ve hakemin dövülmesi anına yönelik fotoğrafları bizi eskiye götürdü. ‘Atlatma gazetecilik günlerine’ O an orada bir tek o vardı ve deklanşöre bastıkça bastı. Tebrikler Tahsincan. İşte bu ekip Pazartesi günü Fener maçından sonra yine harika sayfalar yaptı. O sayfanın hakkını veren de Osman Çiçekli oldu. Yahya’nın verdiği taraftar resmini sayfanın içine gömdü. Sabah Murat Zeki Solak, ‘O Benim oğlum’ dedi ve 8 yıl sonra 2010 yılında Feneri 3-2 yendiğimiz maçtan sonra ilk kez bir maça gittiğini söyledi. Sayfayı bir kez daha beğeninize sunuyoruz..

 ‘Bilge Adam’ Ömer Tosun

Trabzonspor Fener maçından önce skorla ilgili olarak tahminler almıştım. Bu tahminlerde İzzet Usta 3-1, ben 3-2 alırız diye yazmıştım. Ömer Tosun ise maçın 2-1 galibiyetimizle biteceğini söyledi. Maçtan sonra Ömer kardeşim ile konuştum. Yanında İstanbul’dan gelen misafirleri de vardı. Atmosferi anlattı, maç 2-1. Fener bastırıyor ve herkes tedirgin. Ben, ‘Tedirgin olmayın, stres yapmayın no stres maç 2-1 biter’ diyorum. Hakikaten son dakikada top iki kez direkten dönüyor ve 2-1 bitiyor.’ Ne diyeyim, siyasetin bilge adamı futbola yöneldi.
İkisi yeter..

Bu iki oyuncu çok farklı özelliklere sahip. Yusuf ve Abdulkadir. Birisi için Messi diğeri için Barcelona’nın oyuncusu dedi yorumcular. Bu iki Yıldızı rahat bırakalım. Kafaları rahat olsun. Yanlarına hücuma yönelik iki oyuncu daha monte ettik mi Trabzonspor’un gelecek 10 yılı kurtulmuş olur.

Bu Sitemi Dinleyin

Trabzonspor Fener maçında 25 bin taraftar Trabzon ve ilçelerinden gelmişti. Kalan 15 bin taraftar ise ağırlıklı İstanbul, Kocaeli ve Sakarya civarından akmıştı Akyazı’ya. Maçtan sonra Bakırcılar çarşısında da hareketlenmeler oldu. Gelenler dönüş yolunda hediyelik eşya almak istediler. CHP’nin sevilen siyasetçisi Murat Özçilingir’in işyerine girdik ve Sakarya’dan gelen iki taraftar karşıladı bizi. Akçaabat Işıklar’dan idiler. Nuh Aktaş ve Güngör Yıldırım. Sitemlerine başladılar: ‘Size kırgınız Neden Şike anıtını dikemediniz. Cevap veremedik ve Trabzonspor’a olan sevgimizi anlatmaya çalıştık. Daha önce yazdım ya, dışarda Trabzonsporluluk ve onun forma aşkı bambaşka.

TÜREDİ

Trabzonpor maçına dışardan gelen ve Tribünde zaferi yaşayan isimlerden birisi de …Türedi idi. TAKA Gazetesini ziyaret eden Türedi, ‘Trabzonspor bu, böyle oynasın nerede olursak olalım tribüne geliriz’ dedi.

Asla yalnız değilsin..

Sami Karaman.. İş dünyasında Baba Kerim Karaman’dan devraldığı işlerin başına geçti. Bugün Hekimoğlu Futbol kulübünün başkan yardımcısı. Ahmet Suat Özyazıcı stadında ve deplasmanlarda takımının yanında. Ama yalnız değil.  Değrimenderespor’dan arkadaşları da kendisi ile tribünde. İbrahim İskender, Aziz Bahadır, Sebahattin Alemdar, İbrahim Tonyalı, Efkan Sayitoğlu, Ali Haydar Gedikli, Dr. Seyit Hisoğlu, Özkan Öztürk ve Cevat Ocak fırsat buldukça maçlarda yanındalar.. Maçlarına gidiyor ve tribünden kendisine ve takıma destek veriyorlar. Özetle Sami için şunu yazabilirim: Asla yalnız değilsin Başkan.    

Ahmet Kaya Sahada

Antalya’da gerçekleştirilen parlamentolar arası futbol turnuvasının parlayan yıldızlarından birisi CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya oldu. Trabzon’da amatör futbol oynayan ve halı saha maçlarına devam eden Kaya’nın TBMM takımına yerleşmesi ve bundan sonra da İdmanlarını sıklaştırarak kadronun diğişmez elemanı olması bekleniyor.