Siyasette, Sporda ve iş düyasında zamanı geldiğinde koltukları bırakabilenlere az rastlanır. Bunu yapanları gördüğümüzde onları yazmak ve onore etmeyi bir görev sayarız.

Ali Sürmen de bunlardan birisi. Çok güzel bir divan başanlığı yaptı. Bazı arkadaşlarını karşısına alma pahasına yönetimlerle iyi geçirdi ve Trabzonspor’un Şampiyonluğunun Divan Başkanı olarak tarihe adını yazdırdı.

Ali Sürmen’in basın toplantısı basit bir toplantı olmadı.

Hazırladığı açıklama bana göre Türk futbolunun manifestosu idi.

Ali Sürmen-1

Özellikle 7 takıma transfer yasağı gelmesi, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a ve Spor Bakanına çağrısı, tarihi anlardı.

Türk futbolu böyle giderse, menejerlerin oyunu haline gelecek. Futbol yakın zaman da çökecek ve bütün kulüpler batma noktasına gelecektir.

7 takımın transfer yasağı alması bu yola doğru bir gidiş ve tehlikedir.

Türk futboluna mutlaka ama mutlaka çeki düzen verilmeli.

Türkiye Futbol Federasyonu dahil tüm birimler ve kulüplerin mali yapıları ele alınmalı ve sürdürülebilir bütçelerle birlikte devam edilmeli.

Ali Sürmen 1

Dışardan milyonlarca Auro verip futbolcu alanlara bir kriter getirilmelidir.

Futbol Türkiye’de paranın döndüğü alan değil, seyir zevkinin üst düzeyde olduğu bir spor olduğunu herkes görmeli.

Ali Sürmen bırakırken futbolun toparlanma şifrelerini verdi.

Alan alır.
 

TAKTİK SAVAŞI

Derbi maçları belli olmaz ama Trabzonspor’a ve Galatasaray’a baktığımda Galatasaray bir tık önde gözüküyor. Trabzonpor’un 3 oyuncusu Afrika Kupası’na gitti, Galatasaray’ın ise iki oyuncusu. Icardi sakat, bizde de Abdülkadir yok. Oynarsa Bakasetas kilit isim olacak. Bakasetas çıkar oynar ise maç dengede gider ve golleri bulan kazanır. Ama Bakasetas yok, santrafor yok Trabzonspor’un işi çok zor olur.

Pazar Akşami

Kerem Aktürkoğlu tehlikeli bir oyuncu, nerede ne yapacağı belli değil. Pepe, Onuachu ve Trezeguet’nin gidişi, Trabzonspor kadrosunu alterantifsiz bıraktı. Abdullah Avcı kiminle başlayacak? Enis Destan Antalya’da bir varlık gösteremedi. Umut Bozok bile olsa bu maçlarda şans verilir belki şansını kullanırdı. Eksikliklerin içinden Avcı çok iyi kadro çıkarmalı çok da kapanmadan dirençli oynamalı.
 

BİR GOLCÜ DAHA

Trabzonspor Başkanı Ertuğrul Doğan ısrarla bir stoper bir orta saha diyor. Spoter neden önemli? Uçanı kaçanı yakalayacak bir süpermen mi bulundu? Zaten son maçta Benkoviç’in yaptığı süpermen gibi bir hareketti! Trabzonspor’un öncelikle orta sahaya takviye yapması gerekiyor.

O N U A C H U-1

Fırsat olursa da Onuachu’ya alternatif bir golcü gelmeli. Afrika Kupası’ndaki Onuachu sadece uzatma dakikalarında oyuna dahil oldu. Düşünün bizim için o kadar önemli olan oyuncu Nijerya milli takımında birkaç dakikalık sanrafor.
 

İŞTE SİZE 10 NUMARA

takagazete.com.tr adresinde okudum, James Rodriguez. Messi ve Ronaldo ile kıyaslanıyor ve onların alternatifi olarak gözüküyordu.

Rodriguez

Kolombiyalı oyuncu Real Madrid ve Bayern kariyerlerini gördü ama hiçbir zaman da Messi olamadı. Şimdilerde Trabzonspor’un gündeminde. Eğer Rodriguez Türkiye’ye gelirse ligin kalitesini de artıracaktır. Çünkü Süper Lig epey zarar gördü. Bunun telafisi ancak böyle yıldızlarla mümkün olur.
 

MARADONA DA YAPAMAMIŞTI

Futbolda baskı ve çok şey yapma çabası bazen o futbolunun tüm kimyasını bozar. 1982 Dünya Kupası’nda Arjantin’in sahalara sürdürüğü Maradona gibi. Varlık gösterememiş ama olgunlaştığında da 1986 Dünya Kupasını tek başına kucaklamıştı.

M A R A D O N A

Şimdi Abdülkadir de öyle. Üzerinde baskı var. Çok şey yapmaya çalışıyor ve bir türlü yapamıyor. Peki bunun sonu çekip gitmek mi? Değil. Belli bir süre dinlenecek ve çok daha fazla çalışarak yeniden formasına kavuşacak.
 

GÜNÜN FOTOĞRAFI

Günün Fotoğrafi

Karadeniz kadını. Bir evladı sepette bir elvadı sırtında, elinde de Karadeniz’in lezzeti lahana yaprakları
 

BİRAZ DA NOSTALJİ

Biraz Da Nostalji-3

Trabzon Valisi Nuri Okutan’ın vedası. Köşk’ün bahçesi, Yusuf Turgut, Mustafa Yazıcı, Tekin Atay, Zihni Ağırman, Halil Demirci, Hakan Değermenci, Turgay Beşyıldız ve Vali Okutan.