Zaman Farkı Ortadan Kalktı:

Mahalle sakinlerinin ortak bir karar almasıyla, önceden farklı saatlerde okunan ezanlar artık eşitlenmiş durumda. İki komşu mahalle arasında bulunan ve her biri bir ilin sınırlarını belirleyen yol, artık sadece coğrafi bir ayrım olarak kalmış durumda.

Mahalle Beraberliği ve Dayanışması:

Ordu'nun Şentepe Mahallesi Muhtarı Engin Arslan'ın ifade ettiği gibi, mahalle sakinleri arasında birlik ve beraberlik oldukça önemli. Bu nedenle, farklı zamanlarda okunan ezanlar yerine ortak bir zaman dilimi belirlenmiş ve mahalle iftarları daha uyumlu bir şekilde gerçekleştirilmeye başlanmıştır.

Yolun Ortası Sınır:

Trabzon'da Jandarma Operasyonu: Aranan Şahıs Yakalandı, Uyuşturucu ve Silahlar Ele Geçirildi Trabzon'da Jandarma Operasyonu: Aranan Şahıs Yakalandı, Uyuşturucu ve Silahlar Ele Geçirildi

Ambartepe ve Şentepe mahalleleri arasında bulunan yol, adeta iki şehrin sınırını belirlerken, mahalle sakinlerinin ortak kültürel ve sosyal bağlarını gözler önüne seriyor. Her iki mahallede yaşayanlar, bu sınırı birlikte aşarak ortak etkinlikler düzenlemekte ve mahalle beraberliğini pekiştirmektedir.

Ortak İftar ve Dayanışma:

Her iki mahalle, ortak bir kararla bir akşam Samsun tarafında, diğer akşam ise Ordu tarafında iftar programları düzenlemektedir. Bu sayede, mahalle sakinleri hem komşuluk ilişkilerini güçlendirirken hem de birlikte geçirdikleri zamanı daha anlamlı hale getiriyorlar.

Sınır Tanımayan İftar Coşkusu:

Samsun'un Terme ilçesi sakinleri ile Ordu'nun İkizce ilçesi sakinleri arasındaki bu sınır, aslında birlik ve dayanışma için bir engel değil, tam tersine mahalle beraberliğini pekiştiren bir unsur olarak görülüyor. Her iki mahalle, Ramazan coşkusunu ve dayanışmasını en güzel şekilde yaşamak için bir araya gelmiş durumda.

Editör: Birol Sancak