Burak Yılmaz’a olan sevginin sebebi sadece gol atması mıdır? Hayır. İnsanlığı ve insanlığı kadar da Trabzonspor’a olan bağlılığı. İşte Fanatik’deki perde arkası haber: 

‘Trabzon’u etkisi altına alan sis, Trabzonspor’u da vurmuş, önceki gün yapılan antrenmana bazı futbolcular ve hatta teknik direktör Rıza Çalımbay bile katılamamıştı. Kasığındaki sakatlık sebebiyle 10 günlük Hollanda tedavisinin ardından İstanbul’a dönen Burak Yılmaz ise farkını gösterdi, özel uçakla Trabzon’a ayak bastı.

Başakşehir ile oynanacak kritik maçta sahaya çıkmakta çok kararlı olan ve bunun için 1 idman bile kaçırmak istemeyen deneyimli golcü, ilk çalışmada da pozitif bir görüntü ortaya koydu. ‘Oynamak istiyorum’ 5 maçlık beraberlik serisinin ardından Başakşehir serisinin önemini çok iyi bildiğinden bahseden Bordo-Mavililer’in 17 gollü yıldızı Burak Yılmaz’ın yakın çevresine de, “Artık telafisi olmayan maçlar sürecine girdik. İlk yarının sonunda olduğu gibi yakalayacağımız iyi bir seriyle her şeyin yoluna gireceğine inanıyoruz” mesajlarını verdiği öğrenildi. Burak Yılmaz’ın forma giymediği maçlarda Trabzonspor kazanmakta hatta gol atmakta dahi zorlanıyor. Bu sezon Kral’ın oynamadığı 4 maçın sadece 1’inde golle bulaşabilen Bordo Mavililer, diğer karşılaşmalarda ise büyük problem yaşadı. Ne Rodallega ne de N’Doye, Burak’ın yokluğunu dolduramadı. Trabzonspor’un yıldızı, 4 maç kaçırmasına rağmen gol krallığı yarışında halen ilk sırada yer alıyor. ‘

ATOM KARINCA’NIN HATALARI!



Trabzonspor Teknik Patronluğuna Atom karınca geldiğinde çok mutlu olmuştuk. Galatasaray galibiyeti ile başladı ve Trabzonspor’un önünü açtı. Sonrasında ne oldu ise duraklama dönemine girildi. Bu sorunlarda farklı nedenler var. En önemlisi kadro kurmadaki sıkıntı ve oyuna müdahaleler. Kadro kurma diyorum, Başakşehir geliyor. Trabzonspor teknik direktörlerin en önemli sorunu kadro kurmak neden Yusuf Yazıcı varken Sosa ve Kucka’yı alırsanız kadro kuramazsınız.Deneyelim bakalım biz kurabilecek miyim? 1-Onur, 2-Kamil Ahmet, 3-Hubocan, 4-Uğur, 5-Novak, 6-Okay, 7-Önazi, 8-Sosa, 9-Yusuf Yazıcı 10-Abdulkadir, 11-Burak.
Castillo, Rodellega, N’Doye dışarda kalıyor. O zaman? Hamleler. Hamleleri yerinde ve doğru isimlerle yapacaksın. Rıza hoca, 5 beraberlikte de kadro tercihleri ve hamleleri doğru yapamadı.

O MAÇ, BU MAÇ DEĞİL!



Tamam, Trabzonspor’da Burak, Önazi ve hazır Castillo oynayabilecek. Yani Trabzonspor’da eski Trabzonspor olmayacak. Ancak Başakşehir de iddialı gelecek. Başakşehir takımı Fenerbahçe maçında koşmadı! oynamadı! Adeta sahada yattılar! Trabzonspor maçında Emre olacak, Mossoro olacak savunmada Eprianu olacak. Trabzonspor’un işi kolay değil. Kral mutlaka atar ama iş savunmamıza kaldı

BİR YÖNETİCİNİN ANLATTIKLARI!



Trabzonspor’un Fenerbahçe maçında 5 milyon TL civarında bir hasılat oldu. Peki para nerelere dağıtıldı? Trabzonspor’un etkili bir yöneticisine sordum. Şunu söyledi: ‘Stad ve yayın gelirlerinin üzerinde temlik var. Kasamıza giren para yok. Muharrem Usta Başkanımız veriyor, Trabzonspor öyle dönüyor.’ Usta, Medical Park sporsorluğunu(29 milyon avro) Trabzonspor’a aktarıyor. Zorlu grubunun Trabzonspor’a sporsor olma teklifi de oldu.50 milyon avro’yu 10 yıla yaymak isteyince bu kabul görmemişti. Trabzonspor’un dönüşmesi için tek umut Zorlu. Bakalım kaynak sağlanabielecek mi? 

LUCE’NİN GÖZÜ ONDA



Avrupa futbol şampiyonası için hazırlıkların başlamasına günler kalan Milli takımlar teknik patronu Lucescu’nun hedefinde Abdulkadir var. Son haftalarda her maçta üzerine koyan ve müthiş bir performans sergileyen Abdulkadir Ömür’ü milli takıma almaya hazırlanan Lucescu, Abdulkadir ve Emre Mor ile birlikte hücum gücünü zenginleştirme amacında. Abdulkadir A milli olursa, Avrupa kapıları da ardına kadar açılır.

YUSUF YAZICI’YA KARDEŞ GELİYOR

Trabzon Hayrat’tan. İstanbul Süper amatör de Ramisspor’da oynuyor. U-17  takımında da var. Sol ayaklı ve Yusuf Yazıcı’yı andırıyor. Trabzonspor yıllar içinde kendisine önerilen ne isimleri almadı hepsi birer yıldız oldu. Bu çocuğu izleyin ve Trabzonspor’a kazandırın.

BİRAZ DA NOSTALJİ

1-Trabzonspor’un efsane kaptanı Şenol Güneş, kalecilik yaşamında iki kez gol attığını biliyormuy dunuz?
2-Trabzonspor bugün milyon avrolar bile yetmiyor. Ama şampiyonluklar iuşte 1970-80 arasında basılan piyangfo biletleri ile geldi.