Kredi Kartı Borçlarında Yükseliş Devam Ediyor

Türker Ateş, yüksek enflasyonun vatandaşların alım gücünü zayıflattığını ve bu durumun kredi kartı kullanımını artırdığını vurguladı. Faiz artışlarının dar gelirlileri zor duruma soktuğunu belirten Ateş, seçim sonrasında kredi kartlarına getirilecek kısıtlamaların yoksulluğu daha da artıracağını dile getirdi. Ayrıca, kredi kartı borçlarının yanı sıra tüketici kredilerinde de batık oranının hızla arttığına dikkat çekti.

Adıyaman Karakolunda Polisler Arasında Çatışma!: Şehit Var! Adıyaman Karakolunda Polisler Arasında Çatışma!: Şehit Var!

Kredi Kartı Borçlarındaki Artışın Önüne Geçilemiyor

2023 yılı sonunda 15 milyar 392 milyon lira olan takibe düşen kredi kartı borcunun, sadece 3 ay içinde 21 milyar 247 milyon liraya yükseldiğini belirten Ateş, Mart ayının ilk üç haftasında ise takibe düşen kredi kartı borcunun 1 milyar 491 milyon lira olduğunu ifade etti. Ateş'e göre, faiz artışları enflasyonu düşürmek yerine dar gelirli vatandaşların yaşamını daha da zorlaştırıyor.

Tüketici Kredilerinde de Benzer Bir Tablo

Ayrıca, tüketici kredilerinde de benzer bir artış trendi olduğunu belirten Ateş, takibe düşen tüketici kredilerinin yılbaşından beri 3 milyar 444 milyon lira arttığını kaydetti. Bu durumun, dar gelirlilerin yaşamını daha da zorlaştırdığını vurguladı.

Muhabir: TUNCAY UÇKUN