Merkez Bankası'ndan Yapılan Düzenlemeyle Faiz Oranları Yükseltildi

Yapılan düzenlemeye göre, kredi kartı nakit çekim ve kredili mevduat hesaplarının aylık faiz oranı %4,42'den %5'e yükseltildi. Gecikme faiz oranı ise %4,72'den %5,30'a çıkarıldı.

TCMB tarafından yapılan açıklamaya göre, kredi kartı aylık azami akdi faiz ve azami gecikme faiz oranları ise değişmeyerek sırasıyla %3,66 ve %3,96 oranlarında sabit bırakıldı.

Dolar alıp saklayanlar dikkat: Kurda uzun zaman sonra bir ilk! Dolar alıp saklayanlar dikkat: Kurda uzun zaman sonra bir ilk!

Bu karar, "Kredi Kartı İşlemlerinde Uygulanacak Azami Faiz Oranları Hakkında Tebliğ'de Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ" ile Resmi Gazete'de yayımlandı. Yeni faiz oranları, bugünden itibaren yürürlüğe girecek.

Düzenlemeyle birlikte, nakit avans işlemleri için uygulanan faiz oranlarının ihtiyaç kredisi faiz oranlarına yaklaştırılması hedefleniyor. Bu adım, ihtiyaç kredisi faiz oranlarındaki artışın ardından nakit avans için uygulanan faiz oranlarının daha düşük kalmasını engellemeyi amaçlıyor.

Ayrıca, TCMB bankalara gerçek ve tüzel kişiler için uygulanan Türk Lirası (TL) payı hedeflerini güncelledi. Bu güncellemeyle birlikte, bankaların TL payı hedeflerini sağlamamaları halinde uygulanacak komisyon oranları da artırıldı. Bu düzenlemeler de bugünden itibaren geçerli olacak.

Muhabir: AYŞEN KARABİNA